elektrische fiets - beste e-bikes

Wereld Fietsdag! Dit zijn de beste e-bikes uit de TechGirl test

Nederland, fietsland. Maar ook internationaal gezien zie je het aantal fietsen, in sommige landen, behoorlijk stijgen. Op de redactie zijn we daarom blij met een initiatief als Wereld Fietsdag: hopelijk spoort dit nog meer mensen aan om de fiets te pakken, al zou het maar elektrisch zijn. Laten we in dit artikel eens bekijken welke elektrische fietsen TechGirl de afgelopen jaren reviewde, en wat wij de beste e-bikes vonden in onze tests.

Cowboy C4 ST ebike

1 – Cowboy C4 ST: de beste e-bikes voor in de stad

TechGirl Laura Jenny testte al menig e-bike en vindt deze Cowboy-fiets de beste koop van allemaal. Ze zegt: “Het grootste voordeel van de Cowboy C4 ST is dat het een fiets is waarbij je meer rechtop zit. Je zit alsnog iets meer naar voren dan op mijn opoefiets-style transporter, maar het scheelt veel dat je net even wat minder naar voren hangt. Dat was al een groot voordeel om te ervaren, maar er was ook iets wat ik in de C3 niet zo kon waarderen en in deze C4 ST wel.”

  • Cijfer: 9
  • Slim design, maar helaas geen fietsstandaard aanwezig…
Phatfour

2 – Phatfour FLX is als een sportauto op je oprit

Ook getest door Laura Jenny: deze Phatfour FLX. Ze zegt: “Wat mij betreft is de Phatfour FLX een dikke aanrader. Het handige bakje voor je sloten, het mandje, dat fijne zadel en die stevige snelheid maken dit een ideaal apparaat. Een fatbike is wat duurder dan de ‘standaard e-bike’: aan de gewone Phatfour FLX ben je 2300 euro kwijt. Aan de andere kant zijn gewone e-bikes de laatste jaren ook stukken duurder geworden. Vroeger kon je bij Lidl nog wel een e-bike voor 700 euro op de kop kon tikken. Dat zie je eigenlijk ook niet meer. Hierdoor vind ik het nog aantrekkelijker om toch wel voor een fatbike te gaan. Als je toch al veel geld spendeert, waarom dan niet meteen aan de Ferrari onder de fietsen?”

  • Cijfer: 8,2
  • Luxueus gevoel, maar helaas diefstal-gevoelig…
Gazelle Ultimate C5 HMB 2023

3 – Gazelle Ultimate C5 HMB 2023 –
de comfortabele en sportieve e-bike

In haar zoektocht naar een goede vervanging voor haar huidige fiets testte TechGirl Samantha de Gazelle Ultimate C5 HMB. Deze fiets wordt gezien als een comfortabele en sportieve e-bike en komt in 2 kleuren. Of dit haar nieuwe fiets is geworden? Lees het in haar review!

  • Cijfer: 7,8
  • Prachtig design, maar toch wat connectieproblemen met het smart systeem…

We schreven meer over elektrische fietsen…

Misschien vind je één van deze artikelen ook wel interessant!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.