Getest: de duurzame en wetenschappelijk onderbouwde Lovevery Play Gym

Je wil voor je baby het állerbeste. En het liefst wil je dat jouw kindje de beste versie van zichzelf is. Met de duurzame en wetenschappelijk onderbouwde Lovevery Play Gym kan je je baby ondersteunen om het meeste uit de diverse fases van z’n ontwikkelingen halen. Dit kleed, inclusief speelboog, is gebaseerd op het Montessori-principe. Getest door baby Jae en mama Nadi!

Ik heb de Lovevery Play Gym getest met m’n zoontje Jae, die tijdens het testen de leeftijd had van 3,5 maand tot 4,5 maand. Je kunt de Lovevery Play Gym gebruiken tot en met 12 maanden. En eigenlijk daarna ook nog wel, want je bouwt het speelkleed en babygym simpelweg om tot speeltentje met het bijgeleverde doek (de Play Space Cover).

What’s in the box?

In de doos zitten drie houten bogen en een montagesetje, waarmee je de basis van de Play Gym in elkaar zet. Zonder gereedschap, je draait alles binnen enkele minuten in elkaar. Heel simpel! Hiermee kun je, als je wil, de Play Gym dus ook makkelijk meenemen op reis. Daarnaast zit er een speelmat in de doos, een doek om er een tent van te maken (Play Space Cover) en een speelgids met inspiratie en activiteiten van experts op ’t gebied van kinderontwikkeling.

Ook zitten er babyveilige accessoires bij, zoals een hoog contrasterende montessoribal van biokatoen, een grijpring van duurzaam gewonnen hout en een bijtring met een doekje van biokatoen en een BPA-vrije siliconen ring. Voor in de ‘focus-zone’ van de speelmat zitten er kaarten bij met afbeeldingen, die variëren van hoog-contrasterend (voor de eerste maanden) tot gezichten van kindjes en zelfs een spiegel. Jae vindt ’t, net als z’n moeder, heel leuk om naar zichzelf te kijken.

Prikkel de zintuigen van je baby

Lovevery Play Gym

De gehele ervaring is ingestoken op het prikkelen van de zintuigen van je kindje. De speelmat heeft vijf zones: kijken en ontdekken (focussen), geluiden maken, kleuren verkennen, voelen hoe dingen aanvoelen en ‘verstoppen en vinden’. Je kunt de zones allemaal dichtvouwen om overprikkeling te voorkomen en zo focus aan te brengen. Heel fijn dat daar over na is gedacht, want met de speelmat volledig ‘uitgeklapt’ kon m’n baby niet goed kiezen wat hij wilde. Alles is ook zo leuk! Met het dichtklappen van de zones die niet in gebruik zijn, kan je baby focussen op de speelzone die wél is uitgeklapt.

Duurzaam gemaakt

Zoals je hierboven al kunt lezen is de Lovevery Play Gym duurzaam ingestoken. Zo is het speelgoed dus gemaakt van 100% biokatoen en zijn de plastic en siliconen onderdelen BPA- en ftalaatvrij. De babygym zelf is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout en gelakt met watergedragen, niet-giftige lak. De speelmat is gemaakt van uitwasbaar polyester dat getest is op niet-giftigheid en babyveiligheid. De speelkaarten zijn geprint met speciale soja-inkt.

En hoe vindt baby Jae de Lovevery Play Gym?

Toen Jae 3,5 maand was, kon hij nog niet zoveel als nu met 4,5 maand. Die vier weken verschil scheelt in babytijd echt zó enorm veel! Inmiddels rolt hij om en ontdekt hij de wereld om zich heen met handen, voeten en mond. Zo ook de Play Gym. We leggen ‘m eigenlijk altijd op zijn rug op de Play Gym, eerst met alle klepjes (zones) nog geopend. Hij rolt namelijk zelf wel een kant op en als ‘ie dan ‘gekozen’ heeft, klappen we de andere zones dicht. De spiegel is favoriet! Lekker naar zichzelf lachen en kijken. Zo houdt hij ’tummy time’ wel goed vol!

Ook de houten rammelaar die aan de boog hangt, is een speeltje waar hij zich goed mee kan vermaken als hij op z’n rug ligt. Er zit een belletje aan, dus hij krijgt meteen ‘reactie’ op wat hij uitvoert. Een ander favoriet gedeelte is de geluidszone. Hier zitten knisperdingetjes en piepjes in de stof. Leuk om op te sabbelen (net als de voel-stofjes en de kleuren-stofjes trouwens, haha) en mee te grabbelen.

Alles gaat in de mond, dus het is zó fijn om te weten dat alles duurzaam is gemaakt en van babyveilige materialen. Dat is iets waar wij als ouders wel op letten. De Lovevery Play Gym heeft dan ook het officiële CE keurmerk.

Ohja, en een extra speeltip: leg je baby op de rug op het kleed, met de voeten in de geluidszone. Als ‘ie dan trappelt, maakt ‘ie geluid. Na een tijdje heeft je kindje door dat hij/zij dat geluid maakt!

Wetenschappelijke onderbouwt

Je kon ’t hierboven al lezen, maar de babygym en ’t speelkleed zijn dus wetenschappelijk onderbouwt. Het is ontwikkeld door een team van experts, academici, onderzoekers en specialisten en gebaseerd op het Montessori-principe. Dat wil zeggen dat je kindje zelf leert ontdekken en zelf zijn of haar verbeelding mag gebruiken om te spelen. Ik noem ’t maar even pro-actief speelgoed (want je kindje moet zelf aan de slag). Het speelkleed, de boog en de speeltjes stimuleren de hersenen van je kindje en ondersteunen de ontwikkeling van de motoriek.

Daarom krijg je er ook een speciale Speelgids bij, om per leeftijd (in dit geval in maanden) van je baby de oefeningen te kunnen doen die passen bij de ontwikkeling.

En er is meer…

Naast deze Play Gym heeft Lovevery ook ander educatief speelgoed, zoals de Block Set en Speelkits. Met de Block Set krijg je, zoals de naam doet vermoeden, een set van houten blokken en accessoires. Je kindje kan zo de verbeeldingskracht gebruiken om er vanalles mee te bouwen. De Speelkits zijn speciale setjes speelgoed, volledig Montessori en – net als de Play Gym – afgestemd op de ontwikkeling van je kindje. Deze Speelkits kun je in abonnementsvorm aanschaffen. Zo krijg je per bepaalde periode dus nieuw, duurzaam en (vaak) houten speelgoed in huis.

Pluspunten
Verveelt niet
Duurzaam
Leerzaam
Prikkelarm te maken
Uitdagend per leeftijd en ontwikkelingsfase
Minder positief
Ik kan serieus niets bedenken. Het is wellicht wat prijzig, maar dat is 't helemaal waard.
10

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.