Over TechGirl

Welkom op TechGirl.nl: dé technologie website voor vrouwen. TechGirl is ontstaan als tegenreactie op de vele tech websites die vooral op mannen zijn gericht. Dat hoeft niet te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar extra aandacht voor style is er zeker. Op TechGirl vind je alles over Coding, Gadgets & Social Media.

Over TechGirl

In 2012 werd TechGirl.nl opgericht door Anke Horstman. Inmiddels is de website uitgegroeid tot de meest actieve en toonaangevende technologiesite voor vrouwen in Benelux. TechGirl laat zien wat je allemaal kunt met technologie. Geen moeilijke specs, maar wel handige tips en trucs, om er zelf gemakkelijk mee aan de slag te gaan. Want het gaat er niet per se om wat er onder de motorkap zit, het gaat erom wát je ermee kan. En hoe.

De opmerking ‘Ik heb niks met technologie’, kan wat ons betreft de prullenbak in. Stiekem doen ‘we’ allemaal meer met tech dan we ons eigenlijk beseffen. Maak maar eens een simpele optelsom van apparaten in je huis: een tv, koffiezetapparaat, föhn, laptop, smartphone, Hue, etc. Wat ons betreft zijn gadgets de meest praktische, en tastbare voorbeelden van wat je met technologie kunt doen. Aan ons de taak om jou de beste tips te geven, zodat jij ook veel plezier haalt uit tech. En omdat social media en programmeren ook boordevol tech zitten, schrijven daar ook met veel plezier over!

Op dit moment bestaat TechGirl uit 18 schrijvers. Deze TechGirl crew heeft een afwisselende achtergrond, zodat we vanuit veel invalshoeken kunnen schrijven. Van social media privacy vraagstukken tot data analyses, en van must try – apps en tech-tips tot aan interviews: je kan het vinden op TechGirl.nl!

TechGirl heeft als missie vrouwen te versterken op het gebied van technologie (kennis & vermaak). Vrouwen zijn meer dan geschikt voor de tech wereld: niet voor niets was de eerste echte computerprogrammeur een vrouw. Daarom biedt TechGirl.nl een podium voor vrouwen die werkzaam zijn in de IT-sector of zich op een andere manier bezig houden met technologie.

 

Het TechGirl netwerk // Interview met TechGirls
Contact

Vragen, tips en feedback zijn altijd welkom, dus neem gerust contact met ons op. We proberen zo snel mogelijk op je bericht te reageren, maar kunnen vanwege de hoeveelheid binnenkomende mail niet altijd een bericht terug sturen.

Kies wat voor jou van toepassing is:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.