call for code

Wat heb ik van IBM geleerd in 2018?

December. Het moment om nostalgisch terug te blikken op het afgelopen jaar. Kijkend naar hoogtepunten en dingen die minder goed gingen. 2018 noteer ik als het jaar waarin ik veel geleerd heb, prachtige avonturen mocht beleven met verschillende fabrikanten en ook als het jaar waarin ik zelf een flink aantal nieuwe skills geleerd heb. #zelfontwikkeling

Call for Code

Mijn avontuur begon natuurlijk met Call for Code. Deze competitie richtte zich met name op startende, studerende en ondernemende developers die problemen willen oplossen die te maken hebben met natuurrampen.

Wat ik ermee te maken had? Ik mocht namens IBM meer bekendheid te geven aan Call for Code. Fantastisch om te doen, dat is waar ik goed in ben! En een goede bonusgedachte: hoe meer developers van dit initiatief zouden horen, des te beter het winnende resultaat zou zijn. 1 + 1 = 2!

De winnaars van Call for Code 2018? Je leest er alles over in deze IBM blog.

Hoe het is om een ramp mee te maken

Voor Call for Code sprak ik met verschillende mensen die een rampsituatie hadden meegemaakt. In hun werk, maar ook daarbuiten. Een korte opsomming daarvan:

Maarten Veenstra (510.global) heeft met zijn organisatie al veel ervaring opgebouwd in hulpverlening in rampgebieden. Missing maps is een van hun initiatieven: daarmee worden rampgebieden zo snel mogelijk in kaart gebracht en online beschikbaar gesteld. Wat voor tips had Maarten voor Call for Code deelnemers?

MobileMobile

Luitenant ter zee der tweede klasse oudste categorie Canan Babayigit, communicatieadviseur en woordvoerder bij de Marine voor in het Caribisch gebied, was vorig jaar net met haar baan begonnen toen Irma haar verwoestende pad aflegde. Wat kwam zij tegen? Wat viel op?

Enkele mensen die orkaan Irma meemaakten terwijl zij verbleven op de Bovenwindse eilanden. Wat was nou het meest vervelend om mee te maken? Waar hadden ze behoefte aan ten tijde van de ramp?

Terug de schoolbanken in

Call for Code is prachtig, maar IBM is meer dan dat. Zo mocht ik zelf aan der lijve ondervinden. Edward Ciggaar leerde mij hoe het is om met de IBM Cloud te werken. Hoe je een eigen Watson Assistant kunt bouwen (slimme chatbot). En hij leerde het vervolgens aan mijn collega’s bij Centraal Beheer.

In de laatste weken heb ik mij voornamelijk verdiept in de wereld van Machine- en Deep Learning. Als alfa-persoon met bèta-achtergrond word ik enorm blij van de bijbehorende Knowledge Studio. Hoe woorden en objecten een betekenis krijgen voor een machine… wauw. Je moet daarbij niet alleen een goed gevulde woordenschat hebben, je zal ook moeten begrijpen hoe de technologie een draai geeft aan het dagelijks leven dat het observeert.

IBM inspireert

Mijn gevoel bij IBM? Het inspireert, heeft prachtige software in huis en topmensen aan boord. Qua brains, maar lifeskills zijn net zo belangrijk. Je durven aan te passen aan verandering. Justin is daar een steengoed voorbeeld van. Maar helemaal bewondering heb ik voor de 15-jarige Tanmay. Wat die jongen nu allemaal al bereikt heeft en in de toekomst nog gaat doen… wauw. Je ziet de video boven dit artikel.

Ik hoop dat jij geïnspireerd bent. Ga je in deze Kerstvakantie ook aan de slag? Laat het me weten als ik je kan helpen hoor!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
Justin Halsall
Justin Halsall: “Ik ben de jongen die geen middelbare school heeft afgemaakt”

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen? Zo nee - verander dan je cookie settings.

Privacy beleid | Sluiten