Pathe Zwolle

Provincie Overijssel zit vol tech avonturen: dit waren de leukste

Het afgelopen jaar kon je elke donderdag een artikel lezen dat ging over een tech avontuur uit Provincie Overijssel. Niet alleen jij had daar plezier aan, maar ook ik! Vaak ging ik op onderzoek uit, om de leukste verhalen boven tafel te krijgen. Nu is daar een eind aan gekomen, maar niet getreurd: ik vat de leukste avonturen voor je samen.

Bevrijdingsfestival

Wanneer ik terugdenk aan alle avonturen die ik heb meegemaakt, denk ik vrijwel meteen aan het Bevrijdingsfestival Overijssel. Ik kreeg een rondleiding, zodat ik verslag kon doen van hoeveel tech nodig is voor het Bevrijdingsfestival. Dat was toch wel heel tof! Ik zag de podia eens vanaf de andere kant, leerde super leuke mensen kennen en filmde hoe we een slot wilden openbreken… Hebben we niet gedaan hoor, geen zorgen. Geen illegale praktijken!

Videowall

Ook deze staat nog goed in mijn geheugen gegrift: de panoramische videowall op station Zwolle. Wat me vooral bijstaat, is hoe het verliep nádat ik dit artikel had geschreven. Na het Bevrijdingsfestival wachtten mijn vriendinnen en ik op de trein. Dat duurde een half uur. In die tijd keken we naar de videowall, om de tijd te doden. Ik vertelde wat weetjes over de videowall, want ja, kennis delen is leuk! In een mum van tijd had ik een heel publiek (waaronder vreemden) gewonnen dat zich had verzameld rond de muur, en dat vragen aan me ging stellen. Ik voelde me heel even een docent, zo grappig!

WoWi! bus

Dit tech avontuur beleefde ik samen met onze hoofdredactrice. We gingen naar de WoWi!-bus, zonder een idee te hebben wat ons stond te wachten. Het was een enorme vrachtwagen, die volledig was omgebouwd met dingen als een 3D-pannenkoekenprinter, een green screen en laptops. Cool! Ik stond al snel te drummen op een paar Haribo-snoepjes, om zo een hele set te creëren.

TechGirl event

Ook deze staat hoog in de lijst: ons eigen TechGirl event. Het was echt even hard werken met veel stress, maar het was het allemaal waard. Vooral de selfie spiegel staat me bij, waar ik wat kiekjes heb gemaakt. Okay, het waren er een stuk of acht. Ik geef het toe. Het was gewoon zo leuk! Ook de workshop programmeren staat me bij; niet zo zeer dat ik erbij was, maar meer door het feit dat mijn vrienden maar niet ophielden over hun ‘geweldige’ mixjes en setjes die ze geprogrammeerd hadden. Iets met Safari Drum & Bass…

Startup Weekend

Eén van de laatste avonturen die ik heb meegemaakt, was het Startup Weekend Zwolle. Het was heel inspirerend om zoveel teams aan de slag te zien. Iedereen was goedgemutst. Vooral het gesprek met de uiteindelijke winnaar, het team van Carmen, staat me bij. Ze waren zo ambitieus! En wat was het plan goed.

Dit was dus het einde van onze categorie ‘Tech in Provincie Overijssel’. Hopelijk vond je het leuk! Heb jij andere artikelen die er voor jou uit sprongen? Laat het ons weten!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.