Deze app gaat eenzaamheid onder ouderen tegen

Het lijkt de laatste tijd een ‘hot topic’ te zijn: eenzaamheid onder ouderen. Eerder al zochten PostNL en het Nationaal Ouderenfonds de samenwerking op, om met een leuk initiatief te komen. Je kon een kerstkaartje versturen naar een onbekende, eenzame senior. Nu komen twee Saxion-studenten uit Deventer met een nieuw idee om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

Waarom?

De app BepTap is bedacht door Mats Kwakernaak en Janben Welleweerd; beide studenten volgen de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement. Hoe zij op het idee kwamen? Eigenlijk wel een grappig verhaal. Zij zagen een programma van Gerard Joling en Gordon op televisie, dat ging over eenzaamheid. Toen Mats en Janben vervolgens de opdracht kregen binnen hun opleiding om een oplossing te vinden voor een bestaand probleem, besloten zij eenzaamheid onder ouderen eens onder de loep te nemen.

Hoe werkt het?

Het idee achter de app is vrij simpel. De app is te installeren op een tablet. Met één druk op de knop, kan je als senior videobellen met een andere, onbekende senior, die ook gebruik maakt van de app. Je wordt in contact gebracht met een willekeurige gebruiker. De naam ‘BepTab’ is dan ook afgeleid van ‘tablet’ en ‘beppen’, want de app is bedoeld om gewoon lekker te kunnen kletsen. Bevalt het gesprek, dan kunnen de senioren dit na het gesprek aangeven. Ze kunnen elkaar eventueel opslaan, zodat ze later nog eens met elkaar kunnen bellen.

MobileMobile

De app zou overigens makkelijk in gebruik moeten zijn, zodat ook ouderen die niet zo goed overweg kunnen met technologie, gebruik kunnen maken van BepTab.

In 2017 is TechGirl.nl ambassadeur voor Overijssel. Laat je verrassen door onze tech-avonturen in de regio!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.