De maand november stond in het teken van kou, gure wind en eh… jep. Snot. Misschien heb je zelf het eerste griepje van het seizoen al te pakken (gehad) of heb je een paar collega’s die al sniffend en kuchend achter hun bureau zitten. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je gezondheid een boost kan gebruiken, en niet alleen met het oog op dat griepje… Precies daarom schreven we de hele maand over health tech! Want hoe tech je griep in het Engels, en hoe zit het met apps als persoonlijke gezondheidscoach? En gemak dient de mens, dus hebben we alle artikelen speciaal voor jou op een rij gezet.

Griep in het Engels: zo tech je dat snel

Je wenst het niemand toe, ziek worden op vakantie, maar het kan natuurlijk wel gebeuren. Sterker nog, de kans dat het gebeurt, is waarschijnlijk groter dan wanneer je thuis blijft: je stelt je lichaam bloot aan een ander klimaat, ander voedsel en je bent steeds rond andere mensen. Daarom lees je in dit artikel alles over hoe je griep in het Engels snel kunt techen.

Robotchirurgie… hoe leer je dat?

Als je aan een ziekenhuis denkt, denk je natuurlijk aan het beter maken van mensen. Maar denk je ook aan al die technologie die daarbij komt kijken? Van hartslagmonitor tot röntgenapparaat: allemaal vormen van technologie waar ziekenhuismedewerkers dagelijks mee werken. En wat dacht je van robotchirurgie? In dit interview met cardiothoracaal chirurg Ghada Shahin hoor én lees je er alles over.

Slecht slapen? Met deze tips lukt het beter!

We hebben er (bijna) allemaal wel eens last van: slecht slapen. Heb je kopzorgen of misschien wel een jetlag? Superirritant. Gelukkig blijven health tech fabrikanten nieuwe uitvindingen doen om ons (nacht)leven prettiger te maken! Van rustgevende tech tot juist de meest slaapverwekkende films… Lees snel onze tips!

Tech op de prematurenafdeling

Als er nu één plek in de wereld is waar tech het verschil maakt, dan is dat wel in het ziekenhuis. Als verpleegkundige ben je tegenwoordig niet alleen bezig met het verzorgen van patiënten. Een groot deel van je tijd gaat ook zitten in het bedienen van machines. Machines waar bijvoorbeeld te vroeg geboren baby’s mee worden gemonitord, gevoed en bewaakt. TechGirl Anke nam een kijkje op de NICU, de Intensive Care voor Neonatologie en interviewde verpleegkundige Jeanine.

Web Summit Talks over health tech in Lissabon

Hoe kan technologie ons helpen gezonder en langer te leven? Speakers van werelds toonaangevende medtech-bedrijven hebben deze vraag beantwoord op de HealthConf tijdens Web Summit 2018 in Lissabon. TechGirl Nadi was erbij en in dit artikel lees je er alles over!

Deze 3 apps zijn jouw persoonlijke health coach

Wist je dat er apps zijn die als jouw persoonlijke health coach fungeren? Wij geven je tips voor de fijnste, mentale gezondheid apps. Gezond en gelukkig op naar het voorjaar!

Mediteren kun je leren

We blijven nog even in de apps, want ook je mentale gezondheid is ontzettend belangrijk! TechGirl Susan zette drie apps voor je uiteen om jouw hoofd mee leeg te maken. Oortjes in, ogen dicht en ademen. Meer hoef je niet te doen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.