Je wenst het niemand toe, ziek worden op vakantie, maar het kan natuurlijk wel gebeuren. Sterker nog, de kans dat het gebeurt, is waarschijnlijk groter dan wanneer je thuis blijft: je stelt je lichaam bloot aan een ander klimaat, ander voedsel en je bent steeds rond andere mensen. Bij TechGirl vragen we ons niet af hoe snel je griep in Engels kunt zeggen, we onderzoeken hoe je griep in het Engels snel kunt techen.

De een speelt veel te veel videogames en kijkt te veel Hollywood-films waardoor de Engelse taal een makkie is geworden. Dat veel dingen op internet en op computers en telefoons ook nog eens in het Engels zijn, helpt daar ook flink bij. Maar, sommige mensen hebben niet zo’n talenknobbel of lezen bijvoorbeeld liever een goed Nederlands boek. Geen zorgen, er is voldoende technologie om je te ondersteunen. Als je iets duidelijk wilt maken aan iemand in het Engels, dan zijn daar allerlei snufjes voor zodat je niet hoeft te Googlen “hoe zeg je griep in het Engels”.

Point it!

Ik vind het boekje ‘Point It’ geweldig, vooral omdat er foodfoto’s instaan die duidelijk in de jaren 70 zijn gemaakt. Er is echter een reden voor dat dit boek nog steeds volop gedrukt wordt: het is zo handig. En ja, hoe een gebakken kippetje eruitzag in de hippiejaren, dat is nu niet veel anders. Maar naast een boekje is er ook een app, waardoor je alleen maar een plaatje hoeft aan te wijzen om iemand duidelijk te maken wat je wil of nodig hebt. De app is niet altijd even gebruiksvriendelijk, dus misschien moet ik ook meteen Boxo aanraden. Dit is de app die ervoor zorgde dat Point It toch iets achterhaald is geworden. Deze heeft net even wat meer mogelijkheden dan Point It.

Welloh

Soms is het al te laat en heb je medische hulp nodig, of een apotheek, maar heb je geen idee waar je moet beginnen met je zoektocht. Welloh is een app die via een beoordelingssysteem dokterspraktijken, ziekenhuizen en andere zorginstellingen kan aanraden. Zeker als je in een Aziatisch land bent waarbij de taal je af en toe duizelt, dan is een houvast als Welloh erg welkom.

Achu

Er is ook een app die helpt nog voor je echt ziek wordt, en dat is Achu. Deze app gebruikt de data uit je Fitbit en waarschuwt je als je data begint af te wijken van normaal. De hartslag is bijvoorbeeld een heel goed meetinstrument voor fitheid, maar ook de kwaliteit van je slaap is veelzeggend. Als je dan zo’n waarschuwing krijgt, dan kun je extra veel water gaan drinken en vitaminen eten om je lijf vast van wat goede bouwstenen en transportmiddelen te voorzien om de ziekte te bevechten.

Praat met Google Assistant

Je kunt er ook voor kiezen om Google Assistant aan te zetten en te zeggen; vertaal griep in het Engels. Je krijgt dan niet alleen het woord te zien voor griep, maar ook spreekt je assistant het nog even uit, zodat je weet hoe je het moet uitspreken. Erg handig als je bijvoorbeeld allemaal Arabisch schrift voor je ogen ziet dansen. Je kunt dit bovendien ook doen waar iemand die de taal spreekt bij is, zodat je zelf niks hoeft te zeggen maar Google Assistant het voor je doet.

Natuurlijk hoop ik dat je dit artikel niet nodig hebt op je vakantie, maar mocht dat wel zo zijn, dan ben je in ieder geval een klein beetje voorbereid.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.