‘Je kiest er voor, maar als je eenmaal op de afdeling bent, komt er toch  meer techniek bij kijken.’

Als er nu één plek in de wereld is waar tech het verschil maakt, dan is dat wel in het ziekenhuis. Als verpleegkundige ben je tegenwoordig niet alleen bezig met het verzorgen van patiënten. Een groot deel van je tijd gaat ook zitten in het bedienen van machines. Machines waar bijvoorbeeld te vroeg geboren baby’s mee worden gemonitord, gevoed en bewaakt. TechGirl Anke nam een kijkje op de NICU, de Intensive Care voor Neonatologie en interviewde verpleegkundige Jeanine.

Op de NICU waar Jeanine werkt, liggen alle kinderen aan de monitor: hartslag, ademhaling en zuurstofgehalte in het bloed worden zo in de gaten houden. Vaak liggen de baby’s ook aan het infuus om de benodigde voedingsstoffen goed te kunnen toedienen. Nogal wat Health Tech op de prematurenafdeling dus.

Als verpleegkundige moet je met al die apparaten om kunnen gaan. Dat leer je uiteraard voor een deel al in de opleiding, bijvoorbeeld bij de richting ‘verpleegkunde en technologie’. En de rest leer je op de afdeling en in bijscholingen. Jeanine: “Met alle tech op de Prematurenafdeling is het mogelijk om kinderen vanaf 24 weken al in leven te houden. Er is nu al weer veel meer mogelijk dan een paar jaar geleden en dat is een positieve ontwikkeling!”

Bekijk het volledige interview in de video boven deze tekst. (Play-button staat in de afbeelding)

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met het Isala ziekenhuis in Zwolle. Bekijk het interview met Jeanine om meer te weten te komen over tech in het ziekenhuis. En lees bijvoorbeeld ook over Robotchirurgie.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.