Ikea slaapkamer

Slimme sloten: alles over IKEA Rothult

Dat IKEA bezig is met smart home, wisten we al een tijdje. Naast slimme verlichting kwamen ze vorig jaar ook met slimme sloten: de IKEA Rothult. Wat is dit voor een slot en wat is handig om te weten voordat je hem gebruikt?

Het slimme slot van IKEA is niet bedoeld voor deuren of ramen, maar puur in huis om bijvoorbeeld deuren van kasten of lades af te sluiten. Hierdoor kun je persoonlijke dingen veilig en op een eenvoudige manier opbergen. Bijvoorbeeld als je niet wil dat je kinderen maar alleen jijzelf bij bepaalde kasten kan komen.

Het IKEA Rothult-slot kan geopend worden door middel van NFC tags. Twee bijgeleverde hoofdsleutels zorgen ervoor dat alleen jij het slot kan openen. Wel kan je instellen dat andere NFC-producten die je hebt ook als sleutel gebruikt kunnen worden. Zoals bijvoorbeeld je telefoon. Mocht je dan meerdere IKEA Rothult-sloten in huis hebben, dan heb je niet voor elk slot een aparte sleutel nodig. Handig!

Waar moet je op letten bij de Ikea Rothult?

Op de IKEA site staat dat de sloten alleen te combineren zijn met kasten en ladeblokken ven henzelf (uit de IDASEN en BEKANT series). Maar met een beetje creativiteit is de IKEA Rothult ook toe te passen op andere kasten, dozen, lades en noem maar op.

MobileMobile

Daarnaast werkt de IKEA Rothult op 3 AAA-batterijen, die niet bijgeleverd worden. Naast dat je deze er zelf in moet doen, kunnen deze ook leeg raken. Gelukkig betekent dit niet dat het slot dan plots open kan vallen. Als de batterijen bijna leeg zijn, zal je bij gebruik van het slot 5 snelle piepjes horen. Een korter signaal waarschuwt je vervolgens elk half uur dat de batterijen bijna leeg zijn, totdat ze helemaal op zijn en het slot in slaapstand gaat.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.