Slimme IKEA LED-verlichting straks ook in kleur

‘Winter is coming’… Dus je kunt maar beter zorgen dat je je verlichting weer op orde hebt. Sinds april dit jaar verkoopt IKEA LED-verlichting die je kan bedienen via een app. Uiteraard inclusief exotische naam, namelijk TRÅDFRI. Tot nu toe zijn die lampen alleen te verkrijgen in wit, maar gekleurde lampen zijn onderweg.

Effe dimmen

Het TRÅDFRI-starterspakket bestaat op dit moment uit twee witte LED-lampen, een afstandsbediening en een verbindingshub. Die heb je nodig om de app op je telefoon in contact te brengen met de lampen. Met de afstandsbediening dim je de lampen eenvoudig en kun je ze van een koeler blauw licht naar een warmer geel licht laten overgaan. Bedien je de lampen met de app, dan kun je onder andere ook nog groepen aanmaken en een lichtplan. De set kost €79,95 euro en is daarmee een stuk goedkoper dan een vergelijkbaar pakket van Philips Hue. En net als iedere basisset zijn er tal van uitbreidingsmogelijkheden. Denk aan bewegingssensoren of bijvoorbeeld aan lichtgevende panelen.

Meer kleur

Maar voordat je nu meteen naar een dichtstbijzijnde vestiging sprint, wil je misschien nog even wachten op de gekleurde lamp die eraan zit te komen. Begin oktober is die namelijk ook beschikbaar en die is net als de witte exemplaren dimbaar. Met de afstandsbediening kun je naar hartenlust van kleur veranderen en de kleuren ook nog eens harder of zachter zetten. Inclusief afstandsbediening gaat deze lamp €34,95 kosten. Niet slecht toch?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.