Getest: beveiligingscamera Arlo Go 2

Review: Je stacaravan beveiligen? TechGirl test de Arlo Go 2!

TechGirl Nadi mocht voor TechGirl de Arlo Go 2 testen. Deze camera werkt niet alleen via wifi, maar kan ook verbinden via een geïntegreerde 3G/4G-simkaart. Met deze buitencamera kun je als gebruiker dus overal verbinding maken. Ideaal, vooral als je een diepe tuin hebt of als je op reis bent. Dus tufte TechGirl met de stacaravan naar Zuid-Frankrijk om de Arlo Go 2 voor een review.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Bijzonder aan de Arlo Go 2 Pro is de mogelijkheid om een SIM-kaart te plaatsen. Zo is de camera niet alleen via wiFi te bereiken, maar ook via 3G/4G. Dat maakt dat je ‘m overal kunt gebruiken. Achterin een grote tuin, maar dus ook in een stacaravan op vakantie! Dat moeten we natuurlijk testen.

Beveiligingscamera mee op reis

Met de Arlo Go 2 kun je de live 1080p-kleurenvideo rechtstreeks naar je telefoon streamen, waar en wanneer je maar wil. Op deze manier kun je activiteiten die rondom je eigendommen plaatsvinden zien op het moment dat ze ook daadwerkelijk plaatsvinden. Heb je een stacaravan gehuurd (zoals wij deden), of neem je de camper/caravan mee? Dan wil je die kunnen beveiligen zoals je dat thuis ook doet. Met een beveiligingscamera. En daar kun je de Arlo Go 2 voor gebruiken. Als er dan beweging wordt gedetecteerd, stuurt de Arlo Go 2 je waarschuwingen naar je smartphone. Vooral in Europa een voordeel, want sinds een aantal jaren zit de buitenlandbundel bij je abonnement in. Je betaalt dus niet wat extra voor de gebruikte data.

Installatie

Wij hadden al een Arlo-app met camera’s, dus we kennen het installatieproces. Ook heb je geen hub nodig voor deze camera, dat scheelt. Toch hadden we er wat meer moeite mee om de Arlo Go 2 te installeren. Waarom, dat weten we (tot op heden) nog niet helemaal. Het moment dat de camera een QR-code moet scannen om toegang te krijgen, gebeurde er heel lang niets. Na meerdere keren pakte ‘ie hem wel. Je moet verbinden met een 2.4 GHz netwerk (en dat hadden we). Arlo heeft gelukkig een heldere troubleshooting en bij alle andere camera’s was dit nooit een issue. Ik denk dat het een toevalstreffer is dat ‘ie even niet meezat (combinatie batterij leeg, installatie, installatieproces onderbroken door lege batterij, etc). Tip om dit vooraf te regelen in plaats van op vakantie, dat scheelt weer ;-).

Arlo Go 2 skills

De camera heeft een ingebouwde alarmsirene die je op afstand kunt activeren om indringers af te schrikken. Ook kent de camera tweerichtingsaudio, zodat je in gesprek kunt (als dat nodig is). Er is een ingebouwde schijnwerper die je kan activeren bij beweging, Heel handig voor als je in het donker terugkomt bij je plekje. Daarnaast schrikt het indringers af. Wij hadden de camera binnen staan, want ik kon me voorstellen dat het buiten wat lastig is met al die passanten op een camping. Je hebt toch de gehele dag door mensen langs je plekje en die staan en die worden de hele tijd gefilmd. Het lijkt me ook niet zo prettig voor iedereen om ons heen dat ’s avonds de schijnwerper aan gaat bij iedere beweging.

Ook heeft de Arlo Go 2 ingebouwde GPS. Als je de camera ‘on the go’ gebruikt, is het risico op diefstal groter. Wij hebben ‘m in de avond getest vanuit binnenin onze stacaravan, maar je kan dus met de GPS altijd via de app zien waar hij voor het laatst actief is geweest.

SIM-kaart in je Arlo Go 2

Deze Arlo biedt dus een optie om ook zonder wifi verbinding te maken; via een SIM-kaart. Op de afbeelding hieronder zie je het slot waar de SIM-kaart ingaat. Op vakantie of onderweg? Kies dan voor bijvoorbeeld een prepaid SIM-kaart; zo hoef je niet de SIM-kaart uit je eigen telefoon te halen, maar kun je wel verbinding maken. Je hebt prepaid internet in diverse varianten, zoals . Arlo zelf beveelt op hun website Vodafone aan.

Arlo Go 2 simkaart
Plaats hier de SIM kaart en Micro SD

Arlo abonnement

Voor een meer geavanceerde bewaking geeft een Arlo Secure abonnement toegang tot aanvullende beveiligingsfuncties. Zo kan bijvoorbeeld gepersonaliseerde detectie plaatsvinden, waarmee de camera onderscheid kan maken tussen mensen, dieren en voertuigen. Arlo Secure geeft je ook tot 60 dagen cloudopslag, dus zelfs als je een melding mist, kun je de opgenomen beelden op elk moment terugkijken. Deze functies heb ik bij deze camera niet getest, maar vanuit eerdere Arlo camera’s weet ik dat de gepersonaliseerde detectie (mens, voertuig, dier) naar behoren werkt. Ook de cloudopslag doet wat ‘ie moet doen.

Met een adviesprijs van €329,99 is de Arlo Go 2 CCTV-camera vanaf nu verkrijgbaar bij erkende Arlo-retailers, zoals bol.com.

Lees ook…

Getest: beveiligingscamera Arlo Go 2
Ideaal voor op vakantie
Pluspunten
Handig voor onderweg/op vakantie
Goede beeldkwaliteit
Arlo is gebruiksvriendelijk
Ingebouwde GPS
Opslag lokaal of in de cloud
Goede accuduur (gaat lang mee)
Minder positief
Installatie verliep hier om onduidelijke reden wat stroef
Is op data, dus kost je natuurlijk data
Arlo Secure extra's alleen via abonnement
8.2

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.