TechGirl test: Arlo Ultra 2 slimme bewakingscamera's

TechGirl test: Arlo Ultra 2 slimme bewakingscamera’s

Slimme apparaten die je huis veiliger of leefbaarder maken: vinden we leuk! TechGirl Nadi mocht de Arlo Ultra 2 slimme bewakingscamera’s testen. In het kort: de Arlo Ultra 2 bestaat uit drie draadloze 4K camera’s met geïntegreerd lampje, 2-way audio en night vision in kleur. Ze zijn bestand tegen hitte, kou, regen en zon en kunnen dus ook buiten hangen. Via een app bestuur je ze. Meer weten? Lees dan gauw verder!

What’s in the box

In de doos van de Arlo Ultra 2 bewakingscamera’s vind je drie Arlo Ultra 2 camera’s, drie heroplaadbare batterijen, een adapter, een magnetische oplaadkabel, bevestigingssetjes, een smarthub, een ethernetkabel, een Arlo beveilingssticker en een quick start guide.

De installatie

De installatie van de Arlo Ultra 2 is heel makkelijk. In de doos vind je alles wat je nodig hebt. Puntje van aandacht these days is ’t aantal hubs op onze router thuis. Die zit al vol, maar gelukkig hadden we nog een extender over waar de ethernet kabel in kon. In slechts drie stappen heb je alles op de plek en geïnstalleerd. Sterker nog: als je eenmaal de hub op stroom en internet hebt aangesloten, hoef je alleen maar de bijgeleverde batterijen in de camera’s te doen en de Arlo app te downloaden. Deze app loodst je er verder doorheen. Waar je de camera’s neer kunt zetten of op kunt hangen, wat ze wel en niet kunnen detecteren et cetera. Het was hier binnen tien minuutjes opgezet!

De Arlo Ultra 2 set werkt goed met de eigen app, maar is ook in combinatie met Google Assistant, Apple Homekit of Amazon Alexa te gebruiken.

Voor alle seizoenen

Hier is één camera buiten getest (met schroefbevestiging) en een andere camera binnen. De camera’s kunnen duidelijk tegen het ruige weer van de afgelopen dagen. De vrieskou ’s nachts maakt de camera soms wat ‘blurry’ (want: regen of vocht op de lens). In dat geval zijn de beelden onbruikbaar. Maar: ook in dit geval geeft de camera wél pushmeldingen bij bewegingen én gaat de spotlight van de camera aan. Mocht er dus iemand ongewenst in je tuin zijn (bijvoorbeeld), dan heb je misschien niet de beelden, maar krijg je wel per direct meldingen en kun je alsnog ingrijpen.

Verschil met eerdere Arlo versies

Er is significant groot verschil op te merken tussen deze versie en de eerder uitgebrachte Arlo Ultra. De kwaliteit van het beeld is beter en de batterij gaat langer mee, maar dat is in mijn optiek geen reden om een geheel nieuwe set aan te schaffen. Arlo heeft altijd al goede, degelijke bewakingscamera’s gemaakt.

Ben je nieuw in de wereld van Arlo, dan is het juist wel aan te raden om meteen voor deze vernieuwde set te gaan.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.