Getest: de nieuwe draadloze videodeurbel van Arlo

Getest: de nieuwe draadloze videodeurbel van Arlo

We hebben weer een review voor je! Ditmaal hebben we de Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell getest. Wat kun je verwachten van de nieuwe draadloze videodeurbel in hun collectie? Hoe verliep het installatieproces en wat zijn de testresultaten? Je leest het hier!

Begin 2021 lanceerde Arlo hun nieuwste product: de Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell. Een draadloze videodeurbel die over een unieke kijkhoek en een ingebouwde sirene beschikt, om zo van buitenaf je woning te beveiligen. Een mooi verhaal natuurlijk, maar hoe werkt-ie nu écht?

What’s in the box

In de doos vind je natuurlijk de draadloze videodeurbel van Arlo. Daarnaast vind je er een platte montageplaat en een gehoekte montageplaat in, evenals een netvoedingsset en schroefsetje. Verder vind je er de ontgrendelpen voor veiligheidsvergrendeling, een verlengdraadje en een beknopte handleiding in.

De specs van de draadloze videodeurbel van Arlo

De deurbel zelf is ‘vrij groot’. En ik zit dit tussen haakjes omdat dat m’n eerste gedachte was. Vooral ten opzichte van een simpele, traditionele deurbel. Maar goed, hij hangt toch aan de buitenkant van je huis, dus dat ie wat ‘groter’ is maakt helemaal niets uit. Verder oogt-ie strak, zit er een groothoekcamera op en vind je onderaan een grote knop (de daadwerkelijke ‘deurbel’). De knop zelf wordt omringd door kleine lampjes en als iemand aanbelt dan lichten ze op én hoort de beller een deuntje terug. Da’s wel zo fijn voor de terugkoppeling, want als aanbeller hoor je namelijk de deurbel niet meer afgaan in huis… Daar lees je zo meer over.

De camera van de deurbel filmt alles in 1080p. De deurbel zelf is draadloos, maar mocht je het willen dan kun je ‘m ook gemakkelijk aansluiten op stroom. De batterij moet volgens de verpakking zo’n 6 maand meegaan. De eerste twee dagen hadden we ‘m continu ‘aanstaan’ op bewegingsdetectie. Dan gaat de batterij logischerwijs sneller leeg (de batterijpercentages check je trouwens via de Arlo app). Later hebben we dat aangepast naar bepaalde uren en nu lijkt de batterij ook niet meer snel leeg te gaan. Of het die 6 maanden zal halen weet ik nog niet, maar ik zie de batterij niet actief leeglopen.

En dan… aanbellen maar

Goed. Als er wordt aangebeld, dan word je dus gebeld. En je kunt dan opnemen en een gesprek beginnen of je opent natuurlijk de deur. Dat eerste kan handig zijn als je even niet naar de deur kunt komen. En als je er helemaal niet bent, dan kun je via de Arlo app instellen dat bezoekers een voicemailbericht kunnen achterlaten.

De beelden van de cameradeurbel ’s nachts zijn van ontzettend heldere kwaliteit. Alles is goed zichtbaar door de ingebouwde nightvision. De camera kan natuurlijk tegen regen, maar bij vochtig weer (zoals mist) beslaat de camera wel. Dit is trouwens ook zo bij onze andere cameraystemen, dus dat zegt niets over Arlo. Het vocht op de lens lost ook vanzelf weer op.

Verder kun je de deurbel dus ook inzetten als beveiligingssysteem. Wanneer je via de Arlo app aangeeft dat je niet thuis bent, dan kan hij je pushmeldingen geven wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Natuurlijk wil je niet elke vogel of elke auto in je straat hierop hebben, dus met de activiteitenzone kun je gemakkelijk via de app aangeven op welk gedeelte je dit wel wil. Vervolgens kun je dus actief ingrijpen als er iets verdachts te zien is, bijvoorbeeld door het af laten gaan van de ingebouwde sirene of door direct via de deurbel te praten.

Installatie van de Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell

Via de handleiding – en via de stappen die je kunt volgen via de gratis Arlo app – is het simpel om je deurbel te installeren. Je volgt gewoon wat je moet doen: van het in elkaar zetten van de montageplaatjes tot het ophangen en de verbinding met je systeem. Het toevoegen van de Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell aan een bestaande Arlo hub gaat gemakkelijk. Wel heb je dus de Arlo Hub al nodig om ‘m te kunnen gebruiken.

Wij hebben gekozen voor de draadloze variant, maar wil je de deurbel direct aansluiten op stroom (je huidige elektrische bedrading) dan kan dat met de bijgevoegde netvoedingsset op alle 8V AC – 24V AC aansluitingen.

Een draadloze videodeurbel gebruiken zonder gong in je hal

Oké, dit is even wennen. In plaats van de traditionele deurbel in je hal of gang, krijg je dus een oproepje op je telefoon als er iemand aanbelt. Of in ons geval: wij worden beiden gebeld op onze telefoon én er wordt via alle Google Home speakers in huis omgeroepen dat er iemand voor de deur staat. Er zit wel een seconde of 2/3 vertraging in, maar dat is nog snel genoeg om de deur te openen en pakketjes (lockdownshoppen, oeps) aan te nemen.

De beller hoort dus niet meer een bel overgaan in huis en ik merk dat sommigen dat lastig vinden: heb ik nu wel of niet aangebeld? Gelukkig is er wel een terugkoppeling van de bel: de lampjes lichten op en er gaat een deuntje over als iemand aanbelt. Daarnaast kun je er altijd nog een Arlo gong bijkopen.

Enige nadeel? Als we beiden in de tuin zijn zonder telefoon, dan hoor je dus de oproep niet én je hoort de Google Home speakers niet. In dat geval mis je wel een traditionele gong die zo hard afgaat dat je het buiten ook nog hoort.

Conclusie

De nieuwe draadloze videodeurbel van Arlo is een leuke gadget voor in je tech huis! Hij vult bij ons het bestaande Arlo-cameraysteem mooi aan door ook aan de voorkant van het huis nu te voorzien in camerabeveiliging. De korte vertraging van de deurbel is niet lastig. Wel word ik op mijn Android soms minder snel gebeld dan mijn vriend op z’n iPhone, maar omdat alles ook nog eens in huis wordt omgeroepen via Google hebben we nog geen bezoekers gemist. Ik kan me wel voorstellen dat we van de zomer – als we meer buiten en achterthuis zitten – mogelijk wel wat belletjes kunnen missen, puur omdat we dan geen Arlo Gong hebben die afgaat.

Getest: de nieuwe draadloze videodeurbel van Arlo
Pluspunten
Goede nightvision
Videodeurbel en beveiligingscamera in één
Te koppelen aan Google Home systeem
Scherpe videomeldingen op je Apple Watch
Minder positief
Kleine vertraging (te verwaarlozen) tussen aanbellen en melding via app
Arlo-app voor Android reageert langzamer dan die van de iPhone
Zonder traditionele gong kun je mogelijk een aanbeller missen
8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.