Vote

Deze vrouwen deden hun verhaal en hebben je stem nodig

Van je passie je werk maken. Het is misschien een cliché: maak van je hobby je werk en je hoeft geen dag meer te werken. Toch is dat helemaal waar. Diana van der Valk deed het bijvoorbeeld, maar Clara Stegehuis ook. Deze dames en nog twee toptechvrouwen strijden deze maand om de titel TechGirl van de Maand. Breng nu je stem uit op de vrouw die jou aanspreekt.

Let op: het stemformulier staat onder dit artikel.

MobileMobile

Lauren Strapagiel van Buzzfeed: “Je werk moet niet je identiteit zijn”
Mensen bellen die viral gaan – het is een razend interessante baan, al zit niet iedereen op al die aandacht te wachten. Onze potentiële TechGirl van de Maand, Lauren Strapagiel, heeft de taak om dit voor Buzzfeed te doen. “De stem van Buzzfeed spreekt me enorm aan: dit is hoe ik het internet gebruik.”
Diana van der Valk: “Ik was de eerste vrouw in Nederland met een gameshop”
Ze had ooit als eerste vrouw in Nederland een gameshop en die ervaring – plus haar verzamelhobby – heeft ervoor gezorgd dat ze inmiddels één van de leukste banen van Nederland heeft. Ze krijgt elke dag mooie game-items te zien die ze mag helpen aan de man (of vrouw) te brengen. Potentiële TechGirl van de Maand Diana van der Valk werkt bij Catawiki als Pokémon-expert en videogames-expert. Ze geeft een kijkje in de wereld van Catawiki én in hoe blij ze is met haar baan.

Clara Stegehuis: “Wiskunde zit in zoveel tech verborgen”
Een sociaal netwerk kan zich soms als een olievlek over de wereld verspreiden. Mensen horen over TikTok, zijn nieuwsgierig en nemen het ook. Dezelfde theorieën die je op dit soort gigantische sociale netwerken kunt loslaten, kunnen ook gelden in bijvoorbeeld een epidemie. Potentiële TechGirl van de Maand en Assistant Professor op de Universiteit Twente, Clara Stegehuis, doet hier onderzoek naar.

Hendrika Willemse: “Als je veel wil, moet je niet weinig vragen”
Ze lanceerde eerder dit jaar haar eigen bedrijf, middenin een crisis. Potentiële TechGirl van de Maand Hendrika Willemse is vastberaden om She in IT te laten slagen. Zelf wist ze altijd al dat ze de IT in wilde en ze wil nu andere vrouwen helpen die dat ook willen.

Stemmen kan nu


Je kunt tot en met vrijdag 2 april om 23.59 uur je stem uitbrengen. Je mag één stem per persoon uitbrengen. Wij controleren alle stemmen op basis van email- en IP adres.

    Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.