Kerstcadeaus

5x Tips voor een tech-cadeau

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent voor veel mensen: cadeautjes kopen. In eerdere blogs gaven we al lijstjes met baby gadgets of tech voor kinderen. Maar wat voor cadeau geef je iemand die al veel gadgets heeft? In dit artikel geven we je een aantal tips voor een tech-cadeau waar een echte TechGirl (of boy) blij van wordt!

1. Een upgrade

Misschien heeft de persoon waar jij een cadeau voor moet kopen al allerlei gadgets, maar niet de allernieuwste. Zo heb ikzelf bijvoorbeeld nog een oude Fitbit Charge 2 en een Kobo Aura, die ik best zou willen upgraden naar het nieuwste model. Ze doen het nog prima, dus is de noodzaak om daar geld aan uit te geven niet zo groot. Maar als ik er één cadeau zou krijgen zou ik daar hartstikke blij mee zijn.

Probeer dus eens te achterhalen welke gadgets de persoon waar jij een cadeau voor wilt kopen al heeft, en kijk of daarvoor nieuwere versies bestaan die in het budget vallen. Heeft de persoon waarvoor je een tech-cadeau koopt een smart home systeem, bijvoorbeeld slimme lampen? Misschien maak je haar/hem dan wel heel blij met een extra set lampen, of een speciale afstandsbediening/knop/feature!

2. Een accessoire

Een nieuwe gadget zoals een sporthorloge of een e-reader is misschien een prijzig cadeau en kan ook een lastige gok zijn. Je kunt daarom ook denken aan een accessoire voor een van de favoriete gadgets van de persoon die jij wilt verrassen. Denk bijvoorbeeld aan een telefoonhoesje, een bandje voor een sporthorloge of een stylus voor je iPad/tablet. Een paar leuke voorbeelden: een hoesje voor je airpoddoosje, een telescooplens voor je smartphone of een standaard voor je smartphone of controller. Accessoires vind je in allerlei prijsklassen: voor een paar euro scoor je al een telefoonhoesje, maar je kunt ook gaan voor een duurdere accessoire zoals een leren bandje voor een sporthorloge.

Extra leuk is om een persoonlijke touch te geven aan de accessoire. Bijvoorbeeld door een telefoonhoesje met een leuke, zelfgekozen, foto te geven.

3. Een gekke en onverwachte gadget

Een smartphone, smartwatch/sporthorloge, een tablet, een e-reader: het zijn allemaal een beetje ‘standaard gadgets’. Maar er is ook een hoop op de markt wat minder standaard en meer gek/onverwacht is. Van die gadgets waarvan je niet wist dat ze bestonden en waarvan je niet wist dat je ze wilde, maar als je ze dan hebt, dan is het toch wel grappig en/of handig.

MobileMobile

Er bestaan een heleboel van dit soort gadgets, en ook dit soort cadeaus zijn geschikt voor verschillende budgetten. In de TechGirl shop vind je een aantal leuke en handige gadgets zoals een nachtkastlampje met draadloze oplader of een smartphone tv-kabel. Ben je elk jaar gourmetten zat? Dan is een pizzarette misschien een leuke nieuwe keukengadget. Of wat dacht je van deze hotdogmaker/eierkoker? Misschien een wat onverwachte combi, maar voor een hotdogfan misschien wel een leuk cadeau. Niet zo’n fan van hotdogs maar wel van dogs? Dan is deze hondensnoepjes launcher misschien een geschikt cadeau. Ik kan nog wel even doorgaan, gekke gadgets zijn er genoeg 😉

4. Een tegoedkaart

Een tip die eigenlijk altijd kan: een tegoedkaart. Stel, je wil een game kopen voor een gamer, maar je weet niet precies welke spellen zij/hij al heeft, dan kan het een betere keuze zijn om een tegoedkaart van haar/zijn favoriete gaming platform te geven. Steam, xBox, Nintendo, Playstation; elk platform heeft zo zijn eigen tegoedkaart. Ook dit is perfect voor elk budget, en zelf vind ik het iets minder onpersoonlijk dan geld, omdat je hiermee duidelijk aangeeft waar het geld voor bedoeld is. Niet alleen voor gamers is een tegoedkaart een geschikt geschenk: denk bijvoorbeeld ook aan een tegoed voor e-books, luisterboeken of bijvoorbeeld een Spotify-abonnement.

5. Een goed techboek

Een techliefhebber wil je natuurlijk het liefst ook een techcadeau geven, maar er hoeft niet altijd een stekker of batterij aan/in een techcadeau te zitten. Er zijn ook talloze goede techboeken te vinden waar je een techliefhebber die van lezen houdt blij mee kunt maken. Onlangs kwam bijvoorbeeld de IT Girl uit, een boek waarin je leert om te overleven in een domein dat door mannen wordt gedomineerd. Of het boek ‘Ik weet je wachtwoord’ waarin waargebeurde verhalen over de minder leuke kant van het internet, namelijk de kant waar criminelen actief zijn. Andere leestips over tech kun je in deze blog van afgelopen zomer vinden.

Wat is jouw favoriete tech-cadeau?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.