IT Girl

Waarom ‘De IT girl’ verplichte kost zou moeten zijn

‘Hoe overleef je een door mannen gedomineerde werkvloer?’ Dat is dé hoofdvraag uit ‘De IT girl‘. Een behoorlijk statement om mee binnen te komen, maar schrijfster Chantal Schinkels slaat hiermee de spijker op de kop. In dit boek neemt ze de tech wereld onder de loep, en wel zo dat je er als vrouw, maar ook als man, praktisch iets mee kunt.

Lekker feministisch klinkt dat, zeg…

Jup, dat is het. Weet je wat nou het leuke is van feminisme? Zowel mannen als vrouwen kunnen zich er hard voor maken. Wil jij dat mannen én vrouwen gelijke kansen hebben in het leven? Dan ben je in feite al een feminist. De ‘vrouw met pakkie shag onder de oksel’ is allang het stereotype niet meer.

Oké, en nu?

Nu wil jij weten waarom dit boek het lezen waard is. Komt-ie:

  1. Anno 2021 wil jij niet meer in de valkuilen trappen die zoveel mannen en vrouwen in de tech al gemaakt hebben. Dat is inmiddels wel een keer passé.
  2. Je wilt met tips & trucs aan de slag om de IT wereld een stuk gezonder te maken.
  3. Je wilt meer potentie halen uit jouw bedrijf; dit boek leert hoe je dat doet met diversiteit.
  4. Je wilt meer inzicht over hoe het andere geslacht denkt en hoe je jouw eigen werk daar beter van maakt.
  5. Je vindt het interessant om verhalen te lezen van ervaringsdeskundigen, mogelijk uit jouw eigen vakgebied.

Het allerbelangrijkste punt hebben we hier nog niet eens benoemd: de vele gesprekken die over ‘vrouwen in de IT’ al gevoerd zijn, werden met name gehouden door ‘de top’. Diezelfde top die vaak ver van de werkvloer af staat en even zo vaak niet weet wat er echt gebeurt. De IT girl verwoord het gevoel van de échte vrouwen in tech. Waar lopen zij tegenaan? Eindelijk de echte hoofdrolspelers aan het woord.

Het is moeilijk niks te spoilen…

Het boek is een feest der herkenning voor wie zelf (als vrouw) in de tech werkt. Met een lach en een traan, omdat we allemaal zien dat bepaalde dingen gebeuren, zonder dat daar per se heel veel rancune naar uit gaat. Leuk is in sommige gevallen wel anders.

De IT girl beschrijft hoe je zelf aan de slag kunt met vooroordelen op de werkvloer, jouw eigen valkuilen en hoe je die kunt tackelen. Want trust us: in samenwerking wordt niet alleen verandering van de tegenpartij verwacht… Zoek je eigen wolfpack, wees kritisch en durf ook te falen. Dat alles en meer leer je in De IT girl!

Koop De IT girl nu!

Je kunt De IT girl kopen, bij Managementboek.nl (€24,99)

Tijdelijke winactie bij TechGirl

We hebben het grote genoegen om één boek van Chantal Schinkels te mogen weggeven. Je maakt daarop kans door:

Op vrijdag 10 september maken wij de winnaar van het boek bekend op Instagram. Zorg dus dat je snel meedoet. 😉

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.