opengeslagen boek op tafel

Leestips: vijf inspirerende boeken over tech

De zomer komt er weer aan, dat moge duidelijk zijn na het weer van afgelopen weekend. Het is dus de hoogste tijd om boeken uit te zoeken die erom vragen lekker op het strand of in de tuin te worden gelezen. We tippen enkele (Engelstalige) inspirerende boeken over technologie.

The End of Killing: How Our Newest Technologies Can Solve Humanity’s Oldest Problem

Dit boek van Rick Smith is een aanrader, omdat het tech gebruikt om een probleem op te lossen dat elk jaar voor enorm veel doden zorgt. Hij denkt dat we het pistool en kogels moeten zien als oude technologie en dat we data analyse en hardware moeten gebruiken om die periode achter ons te laten. Een beetje een gekke aanrader misschien, maar het is interessant dat iemand voor een niet heel techie probleem toch in tech een oplossing vindt.

Te koop via Amazon.

Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future 

Dit is een boek dat een beetje wegleest als de Privé, de Party en de Weekend, maar het onderwerp is zo heerlijk dat ik hem toch aanraadt. Ashlee Vance’s boek draait over het genie Elon Musk en wat zijn geld en uitvindingen tot nu toe hebben bereikt in de wereld. Ook leer je meer over wat hij uiteindelijk allemaal wil bereiken. Tot nu toe heeft hij al veel doelen waargemaakt, dus waarschijnlijk komt er nog veel uit het boek uit.

Te koop via Bol.com en digitaal via Kobo.

Human Compatible: Artificial Intelligence and the Problem of Control

In een wereld waarin iedereen roept dat AI alles gaat overnemen, roepen mensen net zo hard dat dat levensgevaarlijk is. Waarom? iRobot. Auteur Stuart Russell zet in het boek Human Compatible: Artificial Intelligence and the Problem of Control uiteen wat er allemaal mis kan gaan als we steeds meer overlaten aan kunstmatige intelligentie. Gelukkig is hij ook overtuigd dat die apocalyps kan worden vermeden en in dit boek vertelt hij hoe.

Te koop via Bol.com en digitaal via Kobo.

The Industries of the Future

Het ding met technologie is dat je weliswaar boeken kunt lezen over hoe iets is ontstaan of hoe tech in het verleden werkte, maar dat innovaties zorgen dat het snel verouderd. Dat is waarom ik vooral houd van techboeken over de toekomst, zoals dit exemplaar van Alex Ross. Hierin wordt uiteengezet hoe robotica, genetica, coden en big data de wereld nog verder gaan beïnvloeden. We zijn al aardig op weg, maar dit boek kijkt nog iets verder in de toekomst.

Te koop via Bol.com en digitaal via Kobo.

Hackers: Heroes of the Computer Revolution

Stephen Levy heeft de groten der aarde bereid gevonden hem te helpen met een boek over hacken. Mark Zuckerberg, Bill Gates, Richard Stallman en Steve Wozniak komen aan bod. Dit boek draait om beveiliging en wat als daar problemen mee zijn (en hoe). Heel interessant als je meer in de securityhoek zit, of wil weten of dat iets voor je kan zijn.

Te koop via Bol.com en digitaal via Kobo.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.