Electrische auto Marianne Anke

5 lessen van een TechGirl

Als je als TechGirl mag schrijven voor een van de leukste blogs van Nederland en mag werken met de leukste meiden, dan is afscheid nemen lastig. Want hoe kan je dat het beste doen? Ik (TechGirl Marianne) besloot mijn 5 TechGirl levenslessen op te schrijven. Wat leerde ik de afgelopen 5 jaar?

E-readers zijn de beste uitvinding sinds de gloeilamp

Ik hou van lezen. En van boeken. Maar ja, je hebt maar beperkte ruimte in huis en op reis. Daarom ben ik sinds een paar jaar toch over naar een e-reader. En samen met een Kobo-abonnement is dit de beste uitvinding ooit. Mis ik papier in mijn hand? Het gevoel van boeken? Ja, uiteraard! Maar onbeperkt kunnen lezen, met een achtergrondlampje voor de donkere avonden… Ik vind dit de beste uitvinding sinds de gloeilamp. Wisten jullie trouwens dat TechGirl Susan een e-book heeft geschreven? Die komt in April 2020 uit!

Apple is beter dan Samsung

Gewoon om de manier waarop het werkt. Ik loop dat echt niet thuis de hele dag te verkondigen. Maar het werd wel duidelijk toen dochterlief (6) vroeg of ze op haar verjaardag de hele dag alles in huis mocht bepalen. ‘Want’, zei dochterlief, ‘dan moet broer (12) de hele dag op de Samsung’. En zij op de iPad. Met grote regelmaat moet ik haar overtuigen dat de Samsung en de iPad dezelfde mogelijkheden hebben, maar zo voelt het blijkbaar ook voor 6-jarigen al niet. Hooray for team Apple. 

Je hebt niet de nieuwste telefoon/tablet nodig

Ik verbaas me elke keer weer over het geld dat mensen blijkbaar over hebben voor de nieuwste telefoon. Want refurbished werkt net zo goed als nieuw. En is zoveel goedkoper. Dat dank ik dan natuurlijk aan al die mensen die wel altijd voor het nieuwste van het nieuwste gaan. Mocht je iets bewuster met het milieu om willen gaan, dan is een nieuw toestel niet altijd het beste.

Gebruik tech die voor je werkt

Zoals een mooi Garmin sporthorloge waarmee je echt je prestaties bij kan houden. Of een Bosch wasmachine die zelf het wasmiddel doseert. En een inlaad-lichtje heeft (je weet niet wat je mist tot je het hebt). Of gewoon een nieuwe koelkast die energiezuiniger is. En een slimme Nest thermostaat. 

Music Beanies zijn het product van het jaar 

Een van de leuk dingen van TechGirl zijn is dat je af en toe producten mag testen. Zo is er de wereld van ‘muziek in en op je oor’. We dragen alles: van in-ears tot music beanies. En je raad het al: de music beanie is mijn persoonlijke favoriet. Comfort is zo belangrijk!

Na 5 jaar TechGirl.nl houdt het voor mij op. Ik ben geen TechGirl meer. Nou ja, ik stop met bloggen voor TechGirl.nl. Want het is tijd om mijn hart te volgen. Dank voor jullie enthousiasme!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.