refurbished iphone

3 redenen waarom jij ook een Refurbished iPhone moet nemen

Vorig jaar stond ik weer eens voor de keuze: abonnement afgelopen, en wat nu? De iPhone 3 die ik toen had kon echt niet meer. Werkte prima, maar boy o boy had ik elke keer ruzie met het geheugen. De iPhone 6 stond op het punt om te komen. Maar dat vond ik dan wel weer een koelkast (zeker vergeleken bij de 3..). En dan het abonnement: mét telefoon 40 euro, of zonder telefoon 10 euro…Dus ik heb mijn abonnement zonder telefoon verlengd en ging op zoek. Wel weer naar een iPhone, want omzetten naar Android is zo’n gedoe..

Googelen op tweedehands iPhones brengt de wereld aan resultaten met zich mee. Ik ging in eerste instantie op zoek naar een iPhone 4. Op Marktplaats werden er verschillende aangeboden, maar die waren vooral ook nog heel duur. Na een korte zoektocht kwam ik uiteindelijk bij TelefoonDiscounter uit.

Tweedehands of refurbished
Als je een refurbished telefoon koopt, dan koop je een telefoon die al wel gebruikt is, maar die ook goed genoeg is om nog een ronde mee te gaan. Refurbished betekent dat je tweedehands telefoon voor verkoop nog eens gecontroleerd is, dat eventueel de hardware is vervangen, en dat ‘ie dus helemaal schoon opgeleverd wordt. Daar krijg je dan ook weer garantie voor terug: een jaar of langer.

Ik kon kiezen uit verschillende iPhone types, in allerlei kleuren en met verschillende grootte opslagruimtes. Je krijgt vervolgens de keuze welke kwaliteit je wenst: bij ‘goed’ krijg je een telefoon met ‘mogelijk lichte, zichtbare gebruikerssporen op het beeldscherm en/of de behuizing’. Met de kwaliteit ‘als nieuw’ heb je ‘geen tot zeer lichte gebruikerssporen op het beeldscherm en/of de behuizing’. Verschil in de prijs is er dan ook.

Hoewel de site erg duidelijk was, heb ik ook nog even contact gezocht met de echte medewerker die mij ervan overtuigde om toch een 5S te nemen. Ik kreeg een dag later keurig een origineel doosje met nieuwe kabels en mijn refurbished iPhone. Op de behuizing zat inderdaad een kras (maar ja, daar hebben we telefoonhoesjes voor). Wat ik vooral bijzonder prettig vond is dat er een nieuwe batterij in was geplaatst. Want bij de 5 had ik al wel gehoord dat de batterij een issue was.

MobileMobile

Een jaar later ben ik nog steeds blij met mijn refurbished iPhone 5S. Ik geniet nog alle dagen van het feit dat ik alles op mijn telefoon kan zetten (2000+ foto’s), alle apps kan downloaden die ik wil en dat ‘ie niet zo groot is dat het onhandig is met hardlopen.. De batterij begint inmiddels wel weer te sputteren. Daar baal ik van, maar dat is gewoon de prutskwaliteit van de iPhone 5 batterij…

3 Redenen waarom jij ook voor een refurbished iPhone zou moeten gaan:

1. Refurbished is gecontroleerd en heeft garantie: je weet dus zeker wat je koopt. Je krijgt echt een goede telefoon.

2. Je helpt het milieu door een andere telefoon opnieuw te gebruiken: 4 op de 5 Nederlanders heeft een mobiele telefoon. En een groot deel daarvan koopt jaarlijks een ander toestel. Waarom zou jij het milieu niet een beetje helpen door een refurbished te kopen?

3. Goed voor je portemonnee: Zeg nou zelf: een bijna nieuwe telefoon voor minder dan de helft van de prijs. Zo betaal je je niet blauw bij een abonnement en je hebt wel een fijne telefoon.

Dus ben jij toe aan een nieuwe telefoon? Kijk eens naar een refurbished exemplaar! Bijvoorbeeld via TelefoonDiscounter.nl die dit artikel mede mogelijk heeft gemaakt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.