te veel wasmiddel

Nederlanders gebruiken te veel wasmiddel en 68% doet maar wat

Ik moest hardop lachen om Bosch’ persbericht. Quote: “68% van de Nederlanders doseert op gevoel en doet maar wat”. Prachtig. Ik zie heel Nederland al stuntelen tijdens het doen van ‘hun’ was. En ja… eigenlijk ben ik ook zo’n prutser die te veel wasmiddel gebruikt, haha.

Erg economisch is dat natuurlijk niet. Of milieuvriendelijk. Uit onderzoek van Bosch, blijkt namelijk dat 68% van de Nederlanders wasmiddel doseert puur op gevoel. Meestal wordt er te veel wasmiddel en/of wasverzachter gebruikt vanuit het mom: liever te veel dan te weinig. En dan nog… de was krimpt, verkleurt of wordt zelfs niet meer schoon. Oeps!

Meest voorkomende blunders

  1. Pinpas of ander voorwerp in was laten zitten
  2. Doseren op gevoel (te veel gebruiken)
  3. Geen rekening houden met vervuilingsgraad
  4. Wasmachine nooit reinigen
  5. Wasmiddel vergeten

Bosch zou Bosch niet zijn als ze er niets op verzonnen hadden. Dankzij de i-DOS wasmachines hoef je straks niet meer handmatig te doseren of waslabels te lezen. Dankzij de slimme sensoren kunnen de Bosch wasmachines dit nu zelf. Automatisch doseren op basis van hoe vuil je wasgoed is. Mooie bijkomstigheid is dat gemiddeld 7.000 liter water op jaarbasis bespaard wordt en dat 30% minder wasmiddel nodig is.

MobileMobile

Dit lijkt mij nou handig! Laat mij maar testen, haha 😉

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.