Asus Zenfone 11 Ultra

3 dingen die Asus Zenfone 11 Ultra een mooi toestel maken

Asus heeft zijn nieuwe Zenfone 11 Ultra onthuld: een mooi toestel dat met goede specificaties op de proppen komt. Er zijn drie dingen die we het meest waarderen aan deze telefoon. Dit zijn ze.

Hij heeft een koptelefoonaansluiting

We schreven het laatst al: koptelefoons met draad zijn weer helemaal in en we zien ze weer volop. Handig als je die direct op je telefoon kunt aansluiten, zonder dat er tussenkabeltjes nodig zijn. Heeft je telefoon een 3,5mm-audiojack, dan kunnen oordopjes dus heel handig direct worden aangesloten. En ondanks dat die extra poort in het toestel zit, heeft hij nog steeds een IP68-rating en kan hij dus heel goed tegen water en stof. Handig.

De accu is heel groot

De accu is 5500 mAh en dat hebben we zelden in een andere telefoon gezien. Misschien zegt het je niet zoveel, maar dit betekent dat het toestel waarschijnlijk veel makkelijker anderhalf tot twee dagen meegaat. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je ermee doet, want als je de hele tijd gaat filmen en videobellen dan daag je de batterij wel uit, maar over het algemeen is een 5500 mAh-batterij fantastisch, zeker omdat batterijen vaak wat slijten naarmate je een toestel langer hebt. Dat voorkom je niet, maar je hebt bij dit toestel dus nog veel batterij over.

AI-functies

Samsung heeft het gaspedaal van de AI-toevoer flink naar beneden geduwd toen het zijn Galaxy S24 Ultra lanceerde. Galaxy AI laat je gesprekken realtime vertalen en maakt het mogelijk om foto’s op verregaande wijze aan te passen. Asus is ook niet vies van wat kunstmatige intelligentie: het biedt onder andere AI-wallpapers, AI-transcriptie van gesproken audio naar tekst en ook nog een AI-optie waarmee je geluid tijdens het bellen kunt wegfilteren. Het omgevingsgeluid uiteraard, anders wordt het een vreemd gesprek.

Daarnaast biedt Asus Zenfone 11 Ultra meer handigheden, zoals een 6,78 inch scherm, een goede processor (Snapdragon 8 Gen 3) en een flinke helderheid: 2500 nits, wat betekent dat hij ook bij felle zon goed afleesbaar is. Wel valt het updatebeleid erg tegen: slechts twee besturingsyssteem-updates en dat is eigenlijk niet meer van deze tijd. Zonde, want de rest van de specificaties van deze telefoon zijn juist heel toekomstbestendig en heel erg mooi. Mocht je dus niet zo lang met een telefoon doen doorgaans, dan is dit toestel het overwegen waard.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.