Samsung Galaxy S24 smartphones

Samsung onthult Galaxy S24 series met verregaande AI-opties

Samsung kondigde vandaag in San Jose zijn nieuwe smartphone-reeks Galaxy S24 aan. De smartphones komen met zijn drieën: S24, S24+ en S24 Ultra, waarbij de Ultra het meest luxe toestel is. Dat is echter niet enige: de telefoongigant luidde ook het ‘tijdperk van de AI’ in. Preciezer Galaxy AI, want op zijn S24 zijn veel foefjes rondom kunstmatige intelligentie te vinden.

S24 Galaxy Ultra

AI hebben we veel gezien in 2023. ChatGPT kan je helpen brainstormen en antwoord geven op ongeveer elke vraag die je hebt. Maar ook doen steeds meer bedrijven er iets mee. AI in televisies zorgt voor een verbeterd beeld omdat het de ‘lege’ pixels invult en het kan zelfs bepaalde ziektes eerder ontdekken, zoals Diabetes, en dat alleen op basis van iemands stem. Kunstmatige intelligentie is heel speciaal en dat is ook waarom er hoog op wordt ingezet als het om het nieuwe Samsung toestel gaat.

Zo kun je met de S24 onder andere een telefoongesprek voeren met je Thaise taxichauffeur. Jij in het Engels, zij in het Thais. De AI vertelt je live wat die persoon zegt, maar vertaalt het dus razendsnel naar het Engels, en andersom. Het is technologie die je vroeger in Star Trek zag, maar die nu werkelijkheid is. Voor executive assistants is het fijn om te weten dat het ook transcripts kan maken terwijl het uit elkaar houdt wie wat zegt. Dat maakt notulen maken
(of een volledig transcript) ook een stuk makkelijker.

AI kan ook een berichtje checken op toon. Als jij bijvoorbeeld in de berichtenapp een boodschap toetst als: ‘Is dat rapport nu af, of ben je er nog steeds mee bezig?’, dan kan de AI je opties geven om die opmerking -die door anderen soms wat hard wordt gevonden- ook een vriendelijkere variant krijgt. Je kunt er zelfs een social media-post van maken. Over social media gesproken: in opgenomen video’s kun je achteraf een slow-mo effect toevoegen op het moment naar wens.

Aanschaffen

De kleuren van de Samsung S24 zijn zwart, grijs, violet, geel en gebaseerd op de schatten der aarde. De Samsung S24 is er voor een adviesprijs vanaf 899 euro, de Samsung S24 Plus vanaf 1149 euro en de Samsung S24 Ultra is er vanaf 1449 euro. Je kunt een van deze telefoons ook met abonnement kopen, zoals de S24 Plus met abonnement. De drie
toestellen worden geleverd vanaf 31 januari.

Samsung smartphones

Heb je een plant voor je neus, maar heb je geen idee welk type plant het is? Dan kon je met Google Lens al zoeken en ontdekken welke plant het is, maar nu kan dat ook via de camera-app van Samsung zelf. Onze favoriet is echter de optie om reflecties weg te gummen. Je kunt nadien uit een foto -met één druk op de knop- je eigen gezicht of telefoon weggummen uit die mooie foto die je uit je vliegtuigraam maakte.

Naast AI belooft Samsung ook een verbeterde performance bij gamen, realistischere graphics (met ray tracing) en een beter koelingssyteem.

Een andere interessante toevoeging is dat je bij inzoomen ‘s nachts een betere kwaliteit behoudt van de foto. Daarnaast is er optische beeldstabilisatie voor als je de groothoeklens gebruikt en kan de telefoon tussen lenzen wisselen, zodat je tijdens een video wat leuker beelden kunt afwisselen. Heb je een foto gemaakt of een website voor je met een afbeelding en wil je snel weten wat het is of waar je het kunt kopen? Je hoeft maar met de S Pen of je vinger een cirkel eromheen te tekenen en Samsung vertelt je het hoe en wat.

Naast deze softwaremogelijkheden, is deze Samsung telefoon redelijk hetzelfde als S23: ook heeft de Ultra weer een S Pen (stylus), die je onder andere kunt gebruiken om snel te typen, door zelf te schrijven. Qua uiterlijk zijn de S24 en S24+ beiden vrijwel gelijk aan de S23 en S23+. De Ultra is wel een wereld van verschil: de afgeronde randen maken plaats voor een platter scherm met hard aflopende hoeken. Ook komt de Ultra uit in verschillende kleuren titanium,
een lekker licht en glad metaal dat ook nog eens heel sterk is.

Dit artikel kwam tot stand in opdracht van Odido.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.