5 redenen waarom mensen weer bedrade oordopjes gebruiken

Je ziet het steeds vaker: mensen die gewoon bedrade oordopjes gebruiken. Of ze zijn bedraad met USB-C-aansluiting of er wordt een verloopstukje gebruikt. In ieder geval gaan er steeds vaker draden van de oren naar beneden. Dit is waarom bedrade oordopjes het helemaal zijn op dit moment.

Omdat celebrities het doen

Het is een beetje suf om hiermee te starten, maar dan is het maar uit de weg: bekende mensen zijn ze weer gaan gebruiken. Misschien is het een manier om te laten zien dat ze belangrijk zijn en dat ze niet naar je gaan luisteren, misschien staat het mooi om zo’n draadje langs je haar te hebben lopen: geen idee, maar er is zelfs een Instagram-account voor opgericht dat Wireditgirls heet.

Omdat ze niet leeg kunnen raken

Eén van de grootste ergernissen aan Bluetooth-oordopjes is dat je ze nu eenmaal leeg raken. Heb je een vlucht van 8 uur in het verschiet, vergat je die dingen aan de lader te leggen. Shit. Daar zit je niet op te wachten. Stuurt iemand je een voiceje op WhatsApp, kun je die niet echt op een prettige manier luisteren omdat je oordopjes leeg zijn. Het zijn irritante situaties. Gebruik gewoon bedrade oordopjes, want die staan altijd voor je klaar en je bent er niet voor afhankelijk van een stroompunt.

Omdat de muziekoverdracht beter is

Hoewel er de laatste tijd door allerlei consortiums is gezorgd dat Bluetooth als een kei audio kan overdragen, is er onder audiofielen maar één regel: Bedraad is altijd beter. De muziekoverdracht is immers veel directer. Als je muziek luistert maakt die vertraging niet heel veel uit, maar als je voetbal kijkt en je hoort je buren al juichen, dan is het toch even minder. Overigens gaat het niet zozeer om vertraging op de lijn, maar vooral om het feit dat er zo min mogelijk data verloren gaat wat de kwaliteit van het geluid moet verbeteren.

Omdat je zo veilig kunt autorijden

Je kunt natuurlijk ook met Bluetooth-oordopjes veilig rijden, maar zo’n bedraad exemplaar kun je naast je neerleggen en snel in je oor doen als je gebeld wordt. Of standaard dragen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze leeg gaan. Het is een van de beste vrienden voor mensen die veel tijd in de auto doorbrengen, omdat je je handen vrij hebt en geen geklooi hebt met verbindingen en accu’s.

Omdat je ze zo niet uit je oren lanceert

Ik blijf het zeggen: Earpods zijn niet gemaakt voor vrouwen. Die stokjes die eraan zitten zijn funest voor het deel van de bevolking dat lang haar heeft (en daartoe behoren ook mannen, maar het gros is vrouw). Je lanceert ze in één flip zo uit je oor en je zal net zien: valt hij tussen het spoor of in een put. Bedrade oordopjes hebben dat niet, want die zitten altijd aan elkaar vast. Zo kun je je oordopje net zo vaak lanceren als je wil: die bungeejumpt gewoon weer naar je terug.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.