Galaxy AI

Galaxy AI 2024: dit gaat het je brengen

Vandaag lanceerde Samsung haar nieuwste reeks telefoontoestellen: de Samsung S24, Samsung S24+ en de Samsung S24 Ultra. Het thema van deze lancering was duidelijk: Artificial Intelligence, oftewel AI. Wat gaat Galaxy AI ons brengen? Je leest ’t in dit artikel!

Samsung S24, S24+ en S24 Ultra

Woensdag 17 januari 2024 markeert weer een memorabele dag voor de Zuid-Koreaanse multinational. In een vol SAP Center (een overdekte arena in San Jose (Californië), waar de San Jose Sharks normaal gesproken ijshockey spelen) lanceerde het de Samsung S24, Samsung S24+ en Samsung S24 Ultra. Een nieuwe reeks high-end smartphones, met leuke, nieuwe veranderingen. Los van de ‘gewone’ ontwikkelingen, zoals een verbeterde camera, komt het toestel met Galaxy AI.

Galaxy AI: jouw slimme assistent

Leven in een wereld zonder taalbarrières? Met Galaxy AI kom je een heel eind. Met behulp van artificial intelligence communiceer gemakkelijk in diverse talen, op diverse manieren. Je hebt geen (extra) apps nodig, het zit al in het systeem ingebouwd.

Galaxy AI 2024: dit gaat het je brengen

Een paar voorbeelden…

Bel jij met iemand uit Zuid-Korea, maar spreek je de taal niet? Live Translate zorgt voor realtime spraak- en tekstvertalingen van telefoongesprekken. Dat gaat heen én weer.

Interpreter vertaalt live gesprekken direct op je scherm (of op een gedeeld scherm). Zo krijg je een transcriptie van wat je allebei zegt. Ideaal voor internationale meetings! Dit werkt ook zonder mobiele data of wifi. Met Chat Assist zorg je voor de juiste toon van je berichten. Jij typt, hoe jij het wil zeggen, je boodschap. Galaxy AI doet op basis daarvan een voorstel van hoe je ’t kunt formuleren, zodat je niet ‘bot’, ‘formeel’ of juist heel ‘joviaal’ overkomt. Precies hoe je het wenst, voor het bericht dat je nodig hebt.

En er is meer, vooral handig op zakelijk gebied. Note Assist in Samsung Notes creëert slimme omslagen en samenvattingen voor je notities, zodat je snel vindt wat je nodig hebt. En voor vergaderingen is er ook iets slims: Transcript Assist. Deze functie maakt transcripties en samenvattingen van spraakopnamen, zelfs als er meerdere sprekers zijn. Ook vertalingen zijn mogelijk.

Vinden wat je zoekt met Circle to Search

De Samsung S24-telefoons komen met de ‘Circle to Search’-functie. Zie je iets gaafs op een beeld, bijvoorbeeld in een video? Houd de homeknop ingedrukt voor een ‘freeze’ van je beeld, omcirkel dat wat je wil zoeken en je krijgt meteen relevante info. Zonder dat je de app hoeft te verlaten.

Zelf lijkt me dit een ideale functie, want het is basically de ingebouwde Google Lens. Die app gebruik ik persoonlijk héél erg veel. Normaal moet je dus een screenshot maken van iets, die importeren in Google Lens en dan zoekt ‘ie het voor je op. Of je maakt een foto met Google Lens en dan gaat de app zoeken. Bij Samsung Circle to Search hoeft dat dus niet meer; je hebt geen extra app nodig.

In de test die ik kon doen werkte dit vlot, en naar behoren. Ook met andere tests, die ik niet op de film heb staan.

Galaxy AI en fotografie

Ook op het gebied van fotografie zijn er een aantal nieuwe ‘in-phone’ functies. Je hoeft er geen andere apps voor te hebben.

Stel je voor, je hebt een prachtige foto van de stad gemaakt, maar er staat een ongewenste voorbijganger in beeld. Met Generative Edit kun je die persoon simpelweg ‘uitgummen’ en de achtergrond op natuurlijke wijze laten opvullen door de AI. Of misschien wil je die vogel net wat dichter bij de zonsondergang plaatsen voor dat perfecte shot? Verschuif ‘m eenvoudig en kijk hoe de AI de rest van de foto aanpast. Je kunt het ook inzetten bij een scheve horizon. Trek de foto recht en Galaxy AI zorgt ervoor dat de randen worden opgevuld.

Oh, en het maken van je foto’s kun je met Galaxy AI ook eenvoudig wat simpele aanpassingen doen. Edit Suggestion stelt de perfecte bewerkingen voor en voor de liefhebbers is er Instant Slow-mo. Deze functie voegt extra frames toe voor gedetailleerde slow-motion beelden.

Oh, en aan het einde van het Galaxy Unpacked 2024 event kwam Samsung met een flinke onthulling: de Samsung Ring.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.