Het was de briljante Forrest Gump die de beste levensles ooit gaf: “Het leven is als een doosje bonbons, je weet maar nooit wat erin zit!” Spotify lijkt het daar gedeeltelijk mee eens te zijn, dus komt er in navolging van de playlist Discover Weekly nu Spotify Daily Mix. Zo te horen wordt het een klein beetje hemel op aarde, want niet alleen wordt deze afspeellijst elke dag geüpdate: hij bevat zowel muziek die je al graag luistert als enkele nieuwe nummers.

Dat is lekker, want daardoor hoef je niet naar alleen maar onbekende muziek te luisteren om iets nieuws te ontdekken, er zitten ook wat fijne gouden oude favorietjes tussen. Zoals The Verge al schrijft, is dit dus niet per se een playlist om op ontdekkingstocht uit te gaan, want het gaat er juist om dat je muziek die je toch al luistert eens in een andere volgorde of mix hoort, maar er worden wel steeds weer nieuwe nummers aan toegevoegd om je toch een klein beetje uit je schulp te laten kruipen. Wie weet wat voor fantastische nieuwe artiesten je hierdoor kunt ontdekken?

Spotify is lekker aan het experimenteren met afspeellijsten de laatste tijd. Ook ligt de focus op nieuwe releases binnenkort anders. En dan gaan Tinder en Spotify ook nog samenwerken, zodat ook anderen beter op de hoogte zijn van welke muziekstijlen jij fantastisch vindt. Het is duidelijk dat Spotify de hete adem van Tidal, Deezer en Apple Music in de nek voelt!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.