persoon luistert in een hangstoel

Spotify Wrapped 2022 laat zien wat jij het meest luisterde

Het gonste op social media eerst van de posts van Instafest, maar dat zal nu snel plaatsmaken voor een ander lijstje: Spotify Wrapped staat online. De streamingdienst Spotify maakt zichzelf al jaren populair door Wrapped, een manier waarop je inzicht krijgt in de data die Spotify zoal van je heeft. Of, om het leuker te vertellen: een manier waarop je te weten kunt komen naar welke artiesten en nummers je het meest hebt geluisterd. En zelfs op de minuut hoeveel dan precies.

Spotify is als streamingdienst een icoon. Ook als je liever naar Apple Music luistert, of misschien naar Tidal, dan moet je Spotify toch erkennen als een belangrijk bedrijf voor de muziekindustrie. Het zorgde ervoor dat we uit dat tijdperk van Kazaa, Napster en Pirate Bay kropen, uit de schimmen van illegaal downloaden, en we niet alleen gingen betalen voor onze muziek, maar het ook nog eens veel breder beschikbaar kwam. Daarbij hielp de opkomst van de smartphone natuurlijk ook enorm.

Spotify Wrapped

Als je de documentaire over Spotify op Netflix hebt gezien, The Playlist, dan weet je dat Spotify nog iets bijzonders heeft, al ken je dat waarschijnlijk ook van andere media zoals Netflix. Spotify kan heel goed bedenken welke muziek je nog meer leuk vindt, gebaseerd op wat je vaak luistert. Hierdoor begonnen mensen al gauw gigantische playlists op te bouwen binnen Spotify en werd het nog moeilijker om de streamingdienst ooit te verlaten.

Inmiddels zijn er allerlei apps waardoor je je muziek gewoon kunt verhuizen naar een andere streamingdienst, maar geen enkel algoritme is zo goed als dat van Spotify: zo on point met het aanraden van bepaalde nummers. Het is veel meer dan een manier om muziek te luisteren, het is een manier om je smaak te verbreden en artiesten te ontdekken. Natuurlijk is er ook een nadeel: zo komt Spotify zelden met extreem onbekende artiesten op de proppen. Het zijn vaak toch wel beroemde muzikanten die je aangeraden krijgt. Ondanks dat blijft het altijd weer een verrassing om Spotify te openen: wat ontdekken we vandaag weer?

Muzieklijstje

Nou, vandaag ontdek je wat je het hele jaar het meest hebt geluisterd, want Wrapped is live. Er wordt al druk over gepraat op WhatsApp, in klaslokalen, binnen bedrijven en natuurlijk op social media. Zo leer je elkaar toch weer een beetje beter kennen, maar vooral: jezelf ook.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.