spotify op smartphone

#DrTechGirl: zo zeg je jouw Spotify-abonnement op

Er is de laatste tijd gedoe geweest rondom Spotify. Vooral de podcast van Joe Rogan was in het nieuws. In zijn podcast verkondigd hij dat mensen misschien beter geen coronavaccinatie kunnen nemen en in oudere afleveringen strooit hij nogal enthousiast met een kwetsend woord voor gekleurde mensen. Maar misschien kan dat je natuurlijk niets schelen en wil je om andere redenen van je Spotify-abonnement af. Dr. TechGirl vertelt je hoe je dat doet en waar je rekening mee moet houden.

Bij een streamingdienst als Netflix weggaan is vervelend, maar het is makkelijker te doen. Netflix houdt namelijk totaal geen rekening met wat je hebt gekeken, waardoor je steeds dezelfde series en films voorbij ziet komen. Welke genres je leuk vind weet Netflix wel, dus zal je bieb er wel heel anders uitzien mocht je terugkeren. Het enige dat je echter kwijt bent, is je kijklijst (en natuurlijk je offline opgeslagen films en series). 

Spotify opzeggen

Bij Spotify is dat wat intenser. Veel mensen houden hele lijsten bij met de muziek uit hun leven. Deze Dr. TechGirl heeft zelfs jaarlijstjes en ik voeg elke vrijdag de nummers uit ‘New Music Friday’ die ik leuk vind, toe aan mijn jaarlijstje. Kortom, als Spotify om welke reden dan ook plotseling verdwijnt, ben ik een stukje van mijn ziel kwijt. Vertrekken bij Spotify zit er voor deze Dr. TechGirl dan ook niet in. Er zijn wel websites die je kunnen helpen. Stel dat je van Spotify naar Tidal overstapt, dan kun je via ‘Tune my Music’ afspeellijsten uitwisselen. Het enige nadeel is dat niet overal het aanbod precies hetzelfde is. Er zouden daardoor een paar nummers kunnen sneuvelen op je afspeellijst.. 

Maar als jij het prima vindt om naar algemenere Spotify-lijsten te luisteren, of als je vaak één bepaald nummer van een artiest opzoekt, dan is dat allemaal een stuk minder dramatisch. Het is wel handig, om bij de overstap naar een andere streamingdienst, te checken of jouw favoriete muziek er wel op staat. Beyonce-fans voelen de pijn nog steeds dat het briljante album ‘Lemonade’ lange tijd niet op Spotify stond!

Andere streamingdiensten

Check dus goed hoe het ervoor staat bij de andere streamingdienst waar je naartoe gaat: wat kost het, zijn je favoriete artiesten erop te vinden, ondersteunt je smartphone deze dienst, welke kwaliteit muziek kan je verwachten, enzovoort. Spotify is bijvoorbeeld heel bekend om zijn podcastaanbod. Heeft je nieuwe dienst dat ook of moet je speciaal voor podcasts toch op zoek naar een ander platform? Het is even wat uitzoekwerk, maar voordat je met een andere streamingdienst in zee gaat, is het essentieel om dit soort dingen uit te zoeken. 

MobileMobile

Heb je besloten dat je alleen nog LP’s gaat luisteren of Skyradio in de auto? Dan kun je met een gerust hart Spotify opzeggen. Heb je alle research gedaan en weet je waar je aan toe bent? Dan is misschien de tijd gekomen om te stoppen met Spotify. Ga hiervoor binnen Spotify naar het hulpcentrum en vervolgens naar ‘contact Spotify’>’Account’>’I want to close my account’. Zoals je merkt maakt Spotify dit hele proces niet makkelijk. Zorg er trouwens voor dat je éérst je Premium-abonnement opzegt, anders werkt het niet. 

Alleen Spotify Premium stopzetten

Wil je alléén je Premiumabonnement opzeggen? Dan ga je zo te werk:

Heb je een Android-telefoon? Dan zeg je Spotify op via de Google Play Store (mits je het abonnement direct bij de streamingdienst afneemt, want soms kan dat ook via je telefoonprovider). Je opent hiervoor de Google Play Store, tikt op je profiel rechtsboven en ga dan naar ‘Betalingen en abonnementen’> ‘Abonnementen’> ‘Spotify’ gevolgd door ‘Abonnement opzeggen’. Bevestig de opzegging en je bent van je betaalde Spotify-abonnement af. 

Een andere manier om Spotify op te zeggen, is via spotify.com/account. Hiervoor ga je helemaal naar beneden in je profiel naar ‘je abonnement’>‘abonnement wijzigen’>‘Premium annuleren’ en bevestig je jouw keuze. 

Wil je je Spotify-account wel behouden, maar er gewoon niet meer voor betalen? Dan ben je op zich slim bezig als je alleen stopt met je Premiumabonnement. Je behoudt dan gewoon je playlists, zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Je hoort dan wel reclames tussendoor en je hebt een minder vrije muziekkeuze. Welke keuze je ook maakt, je weet nu tenminste wat je moet doen om dit alles in goede banen te leiden. Succes!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.