spotify app open op smartphone

#DrTechGirl: Spotify duur? Zo betaal je er minder voor

Streamingdienst Spotify is voor sommige mensen een levenslijn. Hoewel de manier waarop je via algoritmes nieuwe muziek kunt ontdekken niet door iedereen wordt gewaardeerd, heb je met Spotify wel een flinke bieb aan geweldige nummers tot je beschikking én handige playlists waardoor je niet zelf aan de slag hoeft als je weer eens een 90’s party geeft of een sfeertje wil creëren in de slaapkamer. Voor sommige mensen is Spotify echter wel wat prijzig, dus Dr. TechGirl kreeg de vraag: hoe betaal ik minder voor Spotify?

Spotify-abonnement

Spotify is een revolutie geweest in de wereld, want het kwam precies op het moment dat onze telefoons meer online waren, we tegelijkertijd af wilden van al dat (illegaal) downloaden en we geen gedoe meer wilden met het downloaden van mp3’tjes die je dan weer op je MP3-speler moest zetten. Spotify is dus zeer bepalend in de muziekindustrie. Inmiddels probeert het bovendien door te innoveren door meer te investeren in podcasts en luisterboeken.

Worth it! Maar goed, mocht je een iets minder grote muziekfreak zijn of simpelweg liever willen besparen voor exact dezelfde ervaring: geen probleem. Dat kan ook heel makkelijk. Ten eerste kan dat door helemaal niets te betalen aan Spotify. Het biedt gratis abonnementen aan waarbij je wel wat nadelen ondervindt: reclames tussen nummers door en veel minder vrijheid om een specifiek nummer aan te zetten binnen een playlist. Aan de andere kant heb je wel gratis toegang tot zoveel nummers. En je bent niet alleen: van de 365 miljoen gebruikers zijn er 165 miljoen die betalen.

Een andere optie is om te kiezen voor een student-account. Uiteraard moet je hiervoor wel studeren, maar dan betaal je nog maar de helft voor je abonnement. Het kost namelijk maar 4,99 euro om studentenkorting te gebruiken op Spotify. Wel geldt dit aanbod maar vier jaar, dus ook als je doorstudeert moet je op een gegeven moment meer betalen. 

Geld besparen op Spotify

De laatste optie is om ofwel een familie-account te nemen ofwel een duo-account. Hiermee deel je net als op Netflix veel gebeurt een account met meerdere mensen, die ieder hun eigen profiel hebben. Het voordeel hiervan is dat je voor een familieaccount 14,99 euro betaalt en dit door zes kunt splitten, waarmee je nog maar 2,50 euro per maand betaalt. Duo is iets duurder, maar dit deel je dan ook maar met één persoon. Nog steeds is het goedkoper dan een standaard abonnement. Je moet voor dit soort familie-abonnementen wel af en toe bewijzen dat je elkaar ook echt kent door soms op het adres van de abonnementhouder aanwezig te zijn, maar als je je abonnementhouder slim uitkiest, dan ben je dat waarschijnlijk toch al.

Dit zijn de manieren om te besparen op Spotify. Het is jammer dat als je je echt aan de regels houdt, Spotify niet bepaald pro-singles is, want juist voor alleenwonenden is het leven al duurder omdat je bijvoorbeeld geen boodschappen in bulk kunt doen, de hypotheekkosten niet kunt splitten, enzovoort. Het is nog steeds hopen dat Sptofiy daar een keer verandering in brengt, zodat nog meer mensen zich aansluiten bij het platform.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.