LG G7 ThinQ review

Smartphone met Artificial Intelligence – LG G7 ThinQ review

Een smartphone met Artificial Intelligence… Je zult denken: “Wat heb ik daaraan?” Tja, dat was mij ook niet helemaal duidelijk toen ik eraan begon. En of ik het nu wel helemaal weet? Laat ik dat nog niet meteen verklappen. Lees het vooral in deze LG G7 ThinQ review!

[cbtabs][cbtab title=”Design”]

Design

De LG G7 ThinQ heeft een enorm glimmend design, zowel qua voor- als achterkant. Ook de achterkant is van glas gemaakt, wat hem enorm vlekgevoelig maakt. Je kunt dit toestel eigenlijk niet oppakken zonder dat het vlekken achterlaat op de behuizing. Ik erger me hier helaas wel aan en dat haalt de beoordeling van het design helaas wat naar beneden. Ook is de LG G7 ThinQ krasgevoelig: na een week in mijn handtas, samen met wat andere accessoires, zijn er al behoorlijk wat krassen op gekomen.

Nee, de G7 ThinQ heeft geen uitgesproken uiterlijk, maar het is wel degelijk en goed in een hand te houden. Dat kun je ook niet van ieder toestel zeggen. En het shiny effect van de achterzijde vind ik prachtig. Het ene moment lijkt hij zwart en als je het licht goed weerkaatst, dan lijkt hij metallic blauw.

Beeldverhouding

De LG G7 ThinQ heeft een vrij lang scherm met een beeldverhouding van (bijna) 20 tot 9. Omdat dat misschien niet direct iets zegt, even een vergelijking: hij is bijna een centimeter langer dan de iPhone X en in ieder geval een halve centimeter langer dan de Huawei P10. De breedte van de toestellen is daarentegen wel nagenoeg gelijk.

Het scherm wordt bijna volledig gevuld door het touchscreen: langs de zijkanten bevindt zich een klein randje (de bezel) en bovenaan het toestel is een extra uitsparing te zien (de notch). Als je het scherm inschakelt, zie je die zwarte notch duidelijk in beeld. Mocht je je eraan storen, dan biedt dit toestel de mogelijkheid de rand zo aan te passen, dat het in een vloeiende lijn wegvalt en dus niet meer enorm in het oog springt.

Super Bright Display

De LG G7 ThinQ heeft een Super Bright Display. Is het dan ook echt Super Bright? Mwah, ik vind van wel. Kleuren lijken enorm helder als ik hem vergelijk met de Huawei P10 en de OnePlus 6 bijvoorbeeld. Niet dat ik dat getest heb met allerlei tools en dergelijke. Nee, jij zult het ook gewoon met je blote oog bekijken, dus waarom zou ik dat anders benaderen dan?![/cbtab][cbtab title=”Software”]

Software

Deze LG smartphone draait op Android 8.0, wat betekent dat het niet met de meest recente Android is uitgerust. Vind ik dat vervelend? Nee, dat valt wel mee. Het is misschien meer het idee dat je behoorlijk wat geld uitgeeft aan dit toestel en dat je dan ook verwacht daar de allernieuwste skills in aan te treffen.

Wat erg fijn is, is dat LG de Android look and feel enigszins met rust heeft gelaten. Dus niet een te zware bemoeienis hoe jij je display het liefst inricht met apps en wat je er überhaupt wel en niet op wilt zetten. Sterker nog: je krijgt behoorlijk veel opties aangeboden om het werkblad zo in te richten dat het naar jouw smaak is. Je moet deze opties wel even weten te vinden (bij Instellingen), maar dan is dat ook lekker snel aanpasbaar.

De reactiesnelheid van de LG G7 ThinQ is ook een van de pluspunten. Apps openen, even snel bladeren of een andere functie kiezen: het gaat allemaal lekker snel. Het ontgrendelen van de telefoon met gezichtsherkenning of je vingerafdruk… dat lukt helaas niet altijd. Mijn gezicht herkende hij meestal niet (ligt het aan de bril of haardracht van het moment, I don’t know?) en bij vieze vingers merk je dat de telefoon misschien een paar pogingen nodig heeft om je te herkennen. Maar… herkent hij je eenmaal, dan unlockt hij ook echt supersnel. Sneller dan in een seconde.

[/cbtab][cbtab title=”Camera”]

Camera, met AI

Daar is ie: de Artificial Intelligence functie. Het werkt heel simpel: je opent de camera functie en krijgt vervolgens allerlei fotografeerstanden te zien. ‘Portret’ spreekt waarschijnlijk voor zich, waarbij je tal van filters kunt kiezen, maar ook voor een Panorama foto of je eigen GIF-je kunt maken. Heel leuk en verrassend is dat. Je zou er bijna (!) geen Instagram voor nodig hebben, ware het niet dat je dan een social platform mist 😉

Google Lens en AI Cam verdienen nog wat speciale beschrijving:

Google Lens functie

Selecteer de functie en wijs in het scherm een willekeurig object aan. Google gaat dan op zoek naar wat dat object zou kunnen zijn. Praktijkvoorbeeld: ik wees een plant aan in mijn woonkamer, waarvan ik niet meer wist welke soort het was. Google presenteerde hetzelfde plaatje aan me met achterliggende informatiepagina, dankzij de Google Lens functie. Maar helemaal perfect is het niet: zodra ik de camera op mijn hoofdtelefoon richtte, kreeg ik als suggestie ‘audio’ in beeld. Tja, het is wel een soort audio, maar liever lees je dan ook echt ‘hoofdtelefoon’ terug in beeld.

AI Cam

De AI Cam zorgde eerst ook wel voor wat grappige momenten. Ook in dit geval richt je de camera ergens op, maar in plaats van op een item te focussen, gooit de AI Cam zelf al allerlei termen in beeld wat hetgene zou kunnen zijn wat jij in beeld brengt. Lang niet altijd feilloos, maar je ziet wel dat het zeker geen domme technologie is. Ik moest er even aan wennen, maar de LG G7 ThinQ bewaart de images ook in tag-mappen. Dus niet op datum, maar op onderwerp dat hij voorbij zag komen. Best grappig om te zien waar hij op selecteert!

Kwaliteit van foto’s

De kwaliteit van de foto’s is prima wat mij betreft. De saturatie ligt wat hoog en daar moet je misschien van houden, maar ik vind het wel mooi. Er zijn heel veel opties om je foto’s aan te passen qua sluitertijd, etc. Dus ook voor de meer ervaren fotograaf is dit een feestje. Vergeet vooral niet te experimenteren met de groothoekfunctie, want ook die is echt heel erg nice!

[/cbtab][cbtab title=”Geluid”]

Geluidskwaliteit

Ik ben geneigd alle geluidsbronnen te benaderen vanuit de hifi onderzoekshoek. Vanuit die optiek zou je het geluidsbereik wat beperkt kunnen noemen. Vergeet deze opmerking echter snel, want je moet je wel bedenken dat het hier om een telefoon gaat met een smal design, waar dus ook geen enorme klankkast in past.

De LG G7 ThinQ heeft een ingebouwde Boombox Speaker. Kan ie dan ook hard? Ont-zet-tend. Het geluid loeit je tegemoet. Als je de telefoon op een hard oppervlak legt, voel en zie je ook dat de smartphone een beetje trilt door al het geluid. Meestal betekent dit dat het geluid enorm vervormt. Hard is niet altijd beter, zeg ik altijd maar zo.

Alleen… de LG G7 ThinQ verrast hierin ontzettend. Het geluid klinkt vol en totaal niet blikkerig. Het bereik blijft in de hoge tonen ietsjes beperkt, maar voor de rest zou je deze telefoon goed kunnen vergelijken met portable speakers. Okay, niet van een high-end merk dan, maar dan van net daar onder 😉 [/cbtab][cbtab title=”Batterij”]

Batterij

De batterij valt een beetje tegen. Niet dat ik zwaar teleurgesteld ben, maar het is wel een kwestie van iedere dag opladen. Afhankelijk van jouw telefoongebruik zal dit misschien wat vaker (of net wat minder) zijn. Je kunt hier natuurlijk wat mee spelen door bijvoorbeeld de scherm helderheid wat naar beneden te zetten, GPS uit te zetten, je kent vast zelf ook van dat soort trucjes.

Het opladen en sich verloopt overigens prima. Binnen een uurtje zit je weer rond de 55 tot 60 procent batterij, dus op zich ben je weer vlot ready-to-go.[/cbtab][/cbtabs]

Conclusie

De LG G7 ThinQ is een leuk toestel, maar geen overtuigende winnaar. De smartphone blinkt met name uit in geluidskwaliteit, de fotografie opties kunnen ook een aanschafargument zijn, maar de overige middelmatige cijfers en de prijs (van 849 euro) trekken je helaas niet over de streep om direct te kiezen voor dit toestel.

Design
7
Gebruiksgemak
8.5
Camera
9.2
Geluidskwaliteit
9.3
Batterij
7.3
Prijs
6
7.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.