Huawei P10 review

Huawei P10 Review – voor de echte fotoliefhebber

Het was een hele klus om de nieuwe Huawei P10 te bemachtigen op het Mobile World Congress in Barcelona. Hitte, honderden mensen, voorkruipers, stinkende mensen; ik heb van alles moeten trotseren het test-toestel te pakken te krijgen. Was dat het waard?

Design

De P10 lijkt stiekem misschien wel op een iPhone. De positie van de antenne, de afrondingen van het toestel, de ronde vormen. Stiekem heeft het er wel iets van weg. Stijlvol en elegant: prachtig. Hij is er in het zwart, blauw, goud en zilver.

Camera

De camera is ontwikkeld in samenwerking met Leica: een toonaangevend merk in de fotografiewereld. En dat is te zien. De P10 is voorzien van twee lenzen achterop het toestel. Hij maakt waanzinnig mooie foto’s, ook in matige lichtomstandigheden zijn de plaatjes erg mooi. Het scherpstellen in daglicht gaat goed, maar wanneer het wat donkerder wordt, duurt het wel wat langer.

De foto’s zien er op het 5,1 inch scherm mooi uit, maar pas bij het inzoomen zie je de details in de foto. De goede camera is volgens ons wel de grootste meerwaarde van de P10. Helemaal handmatig te bedienen, waar echte fotografen het onderste uit de kan kunnen halen!

What’s on the inside?

Het is een Android telefoon met de kenmerkende Huawei elementen daar overheen. Anders dan bij eerdere Huawei toestellen, is deze EMUI schil minder overheersend dan we gewend zijn van de fabrikant. Icoontjes verschillen wat van wat we gewend zijn, maar dit stoort niet.

In de P10 zit een snelle chip en de telefoon werkt dan ook lekker snel. Je kunt aan 64Gb opslaan binnen de telefoon, wat ook verder uit te breiden is met een SD-kaart. Daarnaast herkent de telefoon welke apps je weinig gebruikt en comprimeert deze dan om zo een ruimtebesparing te creëren. Slim! Al met al maakt dit het tot een snelle telefoon, die makkelijk op kan boksen tegen de iPhones en Samsung toestellen.

De vingerafdruk-scanner

Bij de P9 zagen we dat de scanner nog aan de achterkant van het toestel zat. Dat leek soms onhandig, maar als je daar eenmaal aan gewend was, bleek het toch wel praktisch. Bij de P10 is de scanner toch naar de voorkant verplaatst. De scanner reageert bizar snel; in een kleine aanraking heeft hij je vingerafdruk herkent en kun je jezelf toegang tot je bestanden verschaffen.

Bovendien is er ook nog een andere functie toegevoegd aan de scanner! Je kunt de navigatie toetsen bijvoorbeeld vervangen door een swipe over de scanner.

  • Een aanraking op de scanner betekent ’terug’,
  • een swipe van rechts naar links over de scanner maakt je duidelijk welke programma’s er nog open staan

Is dat nou makkelijk?
Dat moet je toch echt voor jezelf uitzoeken. Ik merkte zelf dat ik de navigatie-toetsen prettiger vond.

Batterij

De accu doet het goed, maar verwacht niet opeens dat je dagen verder kunt zonder opladen. Volgens de specs is hij hierin beter dan de iPhone 7. Toegegeven: lang gaat hij mee, maar vooral het snelle opladen is een pluspunt van de P10. Na een kwartiertje laden kun je een halve dag vooruit. En dat is natuurlijk wel lekker.
Wel even opletten: gebruik hiervoor de door Huawei meegeleverde adapter, want met een Action-stekker lukt dat snelle opladen niet!

Is dit alles wel de moeite waard?

Ja, wij werden echt heel erg blij van de P10! De goeie camera, de snelle scanner, het razendsnelle opladen. Allemaal dikke pluspunten.

En wat zijn de minpunten?

Nou geen idee eigenlijk, zelfs de prijs van 599 euro is op z’n minst redelijk te noemen voor deze zeer uitgebreide telefoon.

Hoesjes en accessoires voor de P10

Er zijn ook veel verschillende Huawei P10 hoesjes en accessoires te vinden. Wij mogen je 20% korting aanbieden op Hoesjes-Outlet.nl, met kortingscode #TECHGIRL20%KORTINGP10. Gaaf toch?!

Design
9
Bediening
8.6
Camera
9.2
7
Batterij
8
Prijs
8
8.3

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.