Must-have gadgets voor een vakantie met caravan

Must-have gadgets voor een vakantie met caravan

De zomer is begonnen! Tijd om na te denken over je vakantie. Naar een ‘ver land’ wordt ‘m dit jaar niet, maar gelukkig is Nederland ook prachtig. En wat is er dan beter dan good old fashioned op vakantie met de caravan? Juist – dat is hartstikke leuk! En ga jij deze zomer op vakantie in eigen land, dan zijn deze 5 caravan gadgets absolute must-haves.

Caravan kopen of caravan huren?

Goed. Allereerst: een absolute must-have is natuurlijk ook de caravan zelf. Er zijn grofweg twee opties om je vakantie met caravan te regelen: een caravan kopen of een caravan huren. In het laatste geval kun je ervoor kiezen om een caravan op locatie te huren (dit zijn vaak vaste stacaravans) of je huurt een caravan in Nederland. Je regelt er dan eentje voor een bepaalde periode en daarna lever je ‘m weer in. Een caravan kopen kan ook. Er zijn heel wat sites waar mensen hun caravan verkopen, zoals die van OSW. En dat is ideaal! Zo betaal je niet de hoofdprijs, maar heb je wel een hele fijne caravan om nog jarenlang plezier van te hebben. Voordeel is hiervan ook dat je de caravan helemaal naar eigen smaak kan inrichten. Inclusief gadgets.

En daarover gesproken…

1) Een (solar) powerbank

Je smartphone zal door de zomerse warmte en het intensievere gebruik sneller leeg gaan dan normaal. Je gebruikt ‘m vast niet alleen voor ‘t navigeren en fotograferen; ook luisterboeken en spelletjes zijn populair als je op vakantie bent. Doei batterij :-(. Een powerbank is dus onmisbaar bij je caravanvakantie. En als de zon schijnt, dan ga je natuurlijk voor een solar powerbank – net zo duurzaam. Je kan zo’n solar powerbank scoren bij de Action (en of dat wat is, dat lees je in onze review). We hebben ook wat tips voor je voor het kopen van een goede powerbank, zodat je weet waar je nog meer op kan letten. Must-have, geloof ons!

2) Een (solar) lamp

Als je op vakantie bent met je caravan, heb je in principe wel een plekkie met stroomvoorziening. Maar toch is ‘t sfeervoller als je buiten een (solar) lamp of meer hebt. Je kunt tegenwoordig zulke leuke solar lampjes scoren! Bijvoorbeeld in een lichtsnoer, of in de vorm van een grondspotje.

3) Een draagbare bluetooth speaker

Het is altijd lekker om ’s avonds bij je caravan nog even te borrelen met een hapje en een drankje. Voor de achtergrondmuziek kun je natuurlijk je telefoon aanzetten, maar daar gaat je batterij hard van leeg. Een bluetooth speaker is daarom onmisbaar! Ga daarom voor een draagbare (en waterdichte!) bluetooth speaker. Hier vind je wat tips voor betaalbare bluetooth speakers. Scoor een goede, leg ‘m standaard in je caravan en je hebt altijd je muziek on the go! Ook handig voor dagjes strand.

4) Goede koffie on the go

Goede koffie is een must-have, dus een gadget die goede koffie voor je zet is wat jij mee wil hebben. Er zijn diverse ‘espresso to go’ machines te vinden. Hierbij heb je alleen wat Nespresso cups nodig en wat water. De gadget doet de rest voor je. Dus ‘s ochtends niet meer zoeken naar een koffietentje: gewoon je deuren openslaan op je prachtige locatie en ontbijten met goede koffie!

5) Een GPS-tracker

Nooit meer vergeten/verdwalen; met een GPS-tracker weet je altijd waar je caravan staat! Dit is trouwens ook een handige gadget. Niet tegen diefstal, dat voorkom je er niet mee, maar je weet dan wel waar je caravan zich bevindt.

Dat is ‘m voor nu! Een fijne vakantie, en ehh… check ook deze reisapps voor je vakantie en de TechGirl vakantie checklist: inpakken en wegwezen!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met OSW.nl

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.