Reis apps

Deze reisapps moet je op je telefoon hebben staan

Hebben we al zin in de vakantie? Ja, toch? 😎 Of je nu naar de zon gaat of op avontuur: met deze handige reisapps op je telefoon word je vakantie nog fijner. TechGirl Nadi geeft je 11 reisapp-tips: van het zoeken naar goede dealtjes tot Nederlandse televisie kijken in het buitenland.

1) SkyScanner

Op zoek naar goede deals voor vliegtickets? Met deze app van Skyscanner vind je makkelijk de gunstigste en goedkoopste vliegtickets. Meteen boeken maar!
Download: iOSAndroid

2) Booking.com

Onderweg even een accommodatie boeken? Booking.com is jouw ideale go-to reisapp voor het vinden van (apart)hotels, hostels en meer. Al na een paar boekingen heb je een Genius level bereikt, waarmee je vaak korting krijgt op de accommodaties.
Download: iOSAndroid

3) AirBnB

AirBnB is net zo’n app als Booking.com. Even onderweg een accommodatie zoeken en direct boeken. Hier vind je vooral appartementen, huizen en kamers die door de lokale bevolking worden verhuurd. Hier kun je de mooiste pareltjes vinden! (maar er zitten helaas ook rotte appels tussen, aii)
Download: iOSAndroid

4) TripAdvisor

Op de TripAdvisor app vind je reviews en informatie van accommodaties, bestemmingen en uitjes. Je kan er zelf ook recensies achterlaten, zodat jij toekomstige reizigers naar die bestemming weer helpt.
Download: iOSAndroid

5) Rome2Rio

‘Get from A to B anywhere in the world’. Op zoek naar een geschikte reisplanner? Dan is Rome2Rio absoluut de must-have op je smartphone. Hoe kom je ’t beste op je eindbestemming? Waar moet je overstappen en waar vind je de beste deals? De Rome2Rio app laat ’t je allemaal zien. Inclusief prijzen, gunstige alternatieven en goede deals.
Download: iOSAndroid

6) Metro apps / OV apps

Als je naar een (grote) stad gaat, dan is het ontzettend handig een metro app of openbaar vervoer (OV) app te hebben. Met deze apps download je vaak offline de kaart van het metronetwerk, treinnetwerk of busnetwerk. Inclusief reisplanner. Zoek in je app store op je bestemming en er verschijnen genoeg apps om te downloaden!

7) Google Maps

Google Maps staat tegenwoordig wel standaard op elke smartphone, maar ook deze app is onmisbaar voor op reis. Niet alleen omdat je er je route goed kan berekenen (voor auto, openbaar vervoer, wandelen en meer), maar ook omdat je offline kaarten kan downloaden. Of anders gezegd: download voor vertrek via je WiFi de kaarten van de regio’s waar je heengaat en je kunt ook offline routes berekenen en locaties zoeken.
Download: iOSAndroid

8) Maps.me

Naast Google Maps is Maps.me een alternatief voor offline kaarten en routebegeleiding. De app is gratis, net als Google Maps, en maak routes voor met de auto, wandelen, openbaar vervoer, fietsen en taxi. Verder zit er een informatieve database in van allerlei bestemmingen, waardoor je niet alleen je route- en reisinfo hebt, maar ook extra informatie over de plekken waar je heengaat.
Download: iOSAndroid

9) GenieTalk

In de meeste landen kom je wel weg met Engels, maar er zijn natuurlijk ook landen waar Engels doorgaans niet of weinig wordt gesproken. In dat geval is het handig om een vertaalapp zoals GenieTalk te hebben. Google Translate kan natuurlijk ook, maar dat werkt vooral met tekst. GenieTalk werkt met spraak: je spreekt in je eigen taal (of een taal naar keuze) in wat je vertaald wilt hebben en aan de andere kant geef je aan waar ’t heen vertaald moet worden. Je krijgt niet alleen te zien wat de vertaling is: GenieTalk spreekt het ook nog voor je uit. Zo kun je dus ook anderen wat in laten spreken als je je afvraagt wat ze bedoelen. No more misunderstandings! Je kunt er zelfs tekst van afbeeldingen mee vertalen.
Download: iOSAndroid

10) Valuta+

Valuta+ is een handige app om valuta om te rekenen. Vooral ook omdat ‘ie offline werkt. Er staan meer dan 170 beschikbare valuta in en zodra je weer verbinding hebt wordt alles geupdated. Een typisch voorbeeld van een app die doet wat ‘ie moet doen.
Download: iOSAndroid

Bonustip: ExpressVPN

Nederlandse televisie kijken in ’t buitenland? Dan is de app ExpressVPN wat voor jou! Dit is een betaalde dienst, maar superhandig voor onderweg. Zo heb je gewoon je eigen Nederlandse Netflix, Ziggo, etc. Er is een gratis trial van 7 dagen. De kortste abonnementsvorm is een maand, de andere twee abonnementsvormen zijn een half jaar of een jaar.
Download: iOSAndroid

MobileMobile

PS. er zijn ook heel wat boarding pass apps, waaronder die van KLM. TechGirl Heera schreef er een artikel over. En wil je een vakantie checklist voor op reis? Lees dan ‘Vakantie checklist: wat moet je meenemen?‘.

Fijne reis!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.