TechGirl how to: een goede powerbank kopen

Geeft je telefoonbatterij je net even te weinig tijd om je Instagram-verslaving goed te kunnen uitoefenen of helpt Tinder met alle verplichtingen elke keer je hele batterij om zeep? Je kunt natuurlijk constant je telefoon in het stopcontact opladen, maar dat kan veel makkelijker on-the-go. Hiervoor gebruik je een powerbank, maar hoe kun je nou een goede powerbank kopen?

Check je telefoon

Op zich heeft elke powerbank een USB-aansluiting, dus als je het laadkabeltje van je telefoon hebt, dan kun je die er gewoon aanhangen. Sommige powerbanks komen echter zelf ook al met een kabeltje, dus check de verpakking of dit zo is en voor welke telefoon de powerbank dan bedoeld is.

Check de mAh

Wat de capaciteit van een powerbank is, dat wordt uitgedrukt in milliampère-uur (mAh). Het is natuurlijk aantrekkelijk om meteen een powerbank met een heel hoog aantal mAh te kopen, maar misschien geef je dan onnodig veel geld uit. Zoek eerst eens op hoeveel mAh je telefoon-accu heeft. Een bovengemiddeld grote accu is bijvoorbeeld 4.000 mAh. Je kunt met een powerbank van 4.000 mAh dus een keer je telefoon volledig opladen. Dat hoeft geen dure aankoop te zijn, die heb je namelijk al voor vijftien euro. Ga je echter naar een festival van meerdere dagen, dan wil je misschien een wat grotere. Je hebt ze zelfs van 20.000 mAh en meer.

Check de grootte

Wist je dat de grootte van de powerbank vaak samenhangt met het aantal mAh? Het is dus meestal geen designkeuze om een powerbank groot te maken. Het is puur omdat het een grotere batterij is waar meer in kan. Toch is het handig om te bedenken waar je de powerbank voor gaat gebruiken. Als je nooit een handtas bij je hebt, dan zal je moeten kijken naar een powerbank die bijvoorbeeld in je broekzak past. De ene powerbank is ook meer gram dan de ander: de meeste zijn van plastic, maar ze zijn er ook in zwaardere materialen. Een powerbank heb je toch veel bij je onderweg, dus houd in de gaten of het inderdaad een formaatje is dat past bij hoe jij on-the-go bent.

Check de snelheid

Misschien gaat het je er niet zozeer om dat je een volledig volle telefoon wilt, maar heb je vooral behoefte aan een snelle oplossing als je energieloze telefoon uitgaat. Hiervoor check je de snelheid van de powerbank. De stroomsterkte in output wordt aangegeven met een A (van ampère). De meeste powerbanks hebben 1 tot 3,5 A, maar als je snelheid nodig hebt dan zal je een hogere A willen dan slechts 1. Vaak zie je het wel staan op het apparaat zelf en soms wordt het zelfs per output aangegeven.

Zo, nu kun je goed geïnformeerd op zoek naar de powerbank die bij jou past. Nog een laatste tip: er zit bij een powerbank vaak geen stroomadapter, dus zorg dat je hem thuis oplaadt met de adapter van je telefoon. Het kan ook via USB op je laptop, maar direct vanuit het stopcontact is veel efficiënter. Lang leve laden!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.