Ga je binnenkort op vakantie, pak dan sowieso even een powerbank in. Je weet maar nooit natuurlijk: stroomuitval op de camping, te weinig stopcontacten in de hotelkamer of je krijgt panne met de huurauto terwijl je telefoon nog maar een paar procentjes stroom heeft. Liever voorkomen dan genezen en toen ik dus ‘toevallig weer eens’ in mijn favoriete winkel was, kon ik het niet laten deze Action solar powerbank mee te nemen. Zou ’t wat zijn? Je leest het in onderstaande review.

Design van de Action solar powerbank

Okay, jeetje… wat is het eigenlijk ook een foeilelijk ding. Ik kan het maar beter eerlijk zeggen toch? Het is een vrij lomp, zwart, plastic blok waarbij de zijkant is afgewerkt met een silicon-achtig rubber. De afwerking is gifkikkergroen, maar hij is er ook in een fel oranje kleur te krijgen. Aan jou de keuze.

Hoe gek het ook klinkt na bovenstaande alinea: over het design is zeker nagedacht. De bovenzijde van de Action solar powerbank is helemaal bedekt met zonnecellen, zodat je dat oppervlakte volledig benut. De bijgeleverde raamstandaard maakt het mogelijk de powerbank zowel achter- als voor het raam op te plakken (geen idee waarom je dit per se moet willen, maar het kan).

Hij is spatwaterdicht (niet onder water drukken dus, regenspetters kan hij wel aan!), dankzij het handige afsluitklepje voor de 2 USB-uitgangen. Er zijn stroomindicatie lampjes aanwezig en ook heeft de powerbank een (felle) zaklamp ingebouwd.

Het is zeker geen dom design. Wel lelijk dus.

Let op: Ga je vliegen met een powerbank in je tas/koffer? Wees gewaarschuwd en lees het artikel ‘Mag je vliegen met een powerbank?‘ eens.

Levensduur

Deze Action powerbank heeft ruimte voor 8.000 mAh waarmee ik mijn Huawei P10 smartphone minimaal 2x zou moeten kunnen opladen. Of dat lukt? Absoluut. Toen ik mijn reisstekker was vergeten mee te nemen naar Londen, maakte ik gretig gebruik van mijn nieuwe powerbank. Hij deed het prima.

Oplaadtijd

Zijn oplaadtijd zal je tegenvallen. En dan heb ik het met name over de zonnecellen op de powerbank. Het is heel handig dat ze er überhaupt op zitten, want als je echt in de middle of nowhere zit, heb je anders 0,0 kans om nog wat stroom op te pikken. Maar bevind je je in de bewoonde wereld en heb je genoeg andere kansen: doe jezelf in godsnaam een plezier… Pak wat stroom van het stroomcontact. Daar word je gegarandeerd een blijer mens van.

Prijs

Met een prijs van 14,95 euro mag je deze powerbank niet duur noemen. Als je kijkt naar de concurrentie (op het gebied van 8.000 mAh powerbanks) dan scheelt het je zeker enkele euro’s in aanschaf.

Conclusie

Een prima voldoende voor deze Action solar powerbank. Ik ben tot dusver blij dat ik hem heb aangeschaft. Nee, hij is niet helemaal perfect en zeker niet moeders mooiste, maar ik vertrouw erop dat ‘ie me bijstaat in moeilijke tijden 😉

Wil je meer weten? Check onze andere powerbank tips!

Action solar powerbank review - kooptip of niet?
Design4
Levensduur8
Oplaadsnelheid5.5
Prijs9
6.6Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.