persoon luistert in een hangstoel

Luister straks je Storytel audioboeken ook op Spotify

Audioboekendienst Storytel heeft aangekondigd dat later dit jaar hun audioboeken ook op Spotify te beluisteren zijn. Het doel is om audioboeken toegankelijk te maken en een groter publiek te bereiken. Wel zul je nog een apart abonnement moeten hebben voor Storytel om op Spotify de audioboeken te luisteren – het gaat er enkel om dat je beide abonnementen aan elkaar kunt koppelen.

Beide bedrijven zijn van oorsprong Zweeds en hebben hun hoofdkantoor in Stockholm. Wellicht dat dit een band schepte om deze samenwerking aan te gaan. Het platform Storytel is daarmee een van de eerste grote uitgevers die gebruikmaken van het Open Acces Platform van Spotify. Dit platform biedt musici en schrijvers de mogelijkheid om hun bereik te vergroten en hun content te verkopen.

Het voordeel voor Storytel

Het Open Access Platform lijkt een beetje op wat Amazon Prime Video ook doet, namelijk hun platform beschikbaar stellen voor de content van externe aanbieders. Daarbij moet je namelijk ook voor de externe aanbieders nog een apart abonnement afnemen. In het geval van Spotify en Storytel zorgt de samenwerking er dus voor dat het gebruik van de content van Storytel gemakkelijker wordt wanneer je ook Spotifygebruiker bent.

Storytel is op dit moment al in 25 landen actief met 500.000 luisterboeken en is de grootste concurrent van Audible, Amazons boekendienst. Voor Nederland bestaat het aanbod uit zo’n 250.000 luisterboeken en e-books, wat dus het grootste gedeelte van het aanbod betreft.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.