Microsoft Teams applicatie

Lid worden van een team in Teams via een code – hoe doe je dat?

Microsoft Teams, de meesten van ons kennen deze tool wel. Wie thuis moest werken vanwege covid-19 heeft vaak met deze online tool gewerkt. Communiceren met elkaar binnen je eigen organisatie via de chat gaat vrijwel altijd goed. Maar hoe voeg je nou makkelijk en snel iemand toe aan je team? Je kunt tegenwoordig lid worden van een team in Teams via een code, maar hoe werkt dat precies?

Mensen toevoegen aan een team

Werk jij vaak met Microsoft Teams? Dan herken je vast het punt dat je collega’s of misschien zelfs studenten lid moet maken van een team. Je moet ze handmatig één voor één toevoegen aan jouw team. Zijn het er 5, dan is dat nog wel een keertje handmatig te doen. Maar moet je klassen indelen en/of teams maken met verschillende collega’s in een grote organisatie, dan wordt het een ander verhaal. Het is erg foutgevoelig, je kunt mensen vergeten en/of anderen toevoegen aan je team dan jouw bedoeling was door een foutje in een mailadres.

Lid toevoegen aan jouw team met een code

Gelukkig kan het anders, en wel op deze manier!

  1. Ga naar jouw team en klik op de drie puntjes achter jouw teamnaam.
  2. Klik vervolgens op ‘Team beheren’.
  3. Daarna op ‘Instellingen’.

4. Klik op ‘Teamcode’.
5. Klik op ‘Genereren’.

6. Je ziet nu een code in beeld die je kunt delen met je collega’s/studenten/mensen die je aan jouw team wil toevoegen.

Waar voer je de code in?

Nu de de code hebt gegenereerd kunnen collega’s en/of studenten lid worden van jouw team. Hoe? Door binnen Teams de code in te voeren wanneer ze klikken op ‘Lid worden of team maken’.

Vervolgens moeten ze de code invoeren en kiezen voor ‘lid worden van een team’.

Gelukt? Dan kunnen collega’s, leerlingen of studenten zich makkelijk en snel aanmelden voor jouw team. Scheelt jou enorm veel werk! Bang dat er misbruik wordt gemaakt van jouw code? Genereer iedere dag een nieuwe en deel deze met jouw klas, collega’s of studenten.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.