foto/focusfoto-van-beeldjes-van-super-mario-luigi-en-yoshi

5x games om op de bank te spelen met je familie of vrienden

De feestdagen en de kerstvakantie komen er weer aan. Veel mensen zoeken familie of vrienden op om deze dagen mee door te brengen. Ben je nog op zoek naar een leuke game om samen te spelen? Competitief en coöperatief; wij zetten 5 games op een rijtje die je gezamenlijk kunt spelen!

#1 Overcooked (All you can eat)

 • Aantal spelers: 1-4
 • Platforms: Nintendo Switch, PC, Playstation, Xbox
 • Coöperatief

Overcooked is een chaotisch spel waarin je als koks samenwerkt om gerechten te maken en bestellingen te leveren. Naast de tijdsdruk die er is om op tijd gerechten te leveren bij de klanten, gebeurt er van alles in de keukens. Soms wordt je als team opgesplitst, soms breekt er brand uit, zit je ineens in een ruimteschip waar onderdelen van verplaatsen of moet je over glad ijs heen en weer rennen. Alle levels zijn anders en verrassend!

Zeker niet een spel waarbij je achterover op de bank hangt. Overcooked is een spel waarbij je goed moet samenwerken, wat in sommige teamsamenstellingen kan zorgen voor geschreeuw. 😉

#2 Mario Party superstars

 • Aantal spelers: 1-4
 • Platforms: Nintendo Switch
 • Competitief

Mario Party bestaat inmiddels als sinds 1998 en is al in vele verschillende edities uitgekomen. De nieuwste versie die is uitgebracht is Mario Party superstars, waarin klassieke spelborden nieuw leven zijn ingeblazen voor de Nintendo Switch.

Mario Party is een bordspel waarin je veel verschillende mini-games speelt om munten en sterren te verdienen. Het bordspel zelf is erg op geluk gebaseerd, en spelers die het moeilijk hebben tijdens het spel krijgen vaak aan het einde nog wat mazzeltjes. Zo maakt iedereen kans om te winnen. Er zijn verschillende borden waarop je tegen andere gebeurtenissen aanloopt.

Mario Party is, zoals de naam al zegt, een echte partygame. Makkelijke besturing, veel uitleg, afwisselende mini-games en veel willekeurige gebeurtenissen.

#3 Portal 2

 • Aantal spelers: 1-2
 • Platforms: Nintendo Switch, PC, Playstation, Xbox
 • Coöperatief

Portal 2 is een echte klassieker. Portal is een puzzelspel waarbij je door middel van het maken van portals (een soort deuren) door levels heen moet komen. Dit alles speelt zich af in een sciencefiction-achtige wereld. Naast een verhaal waar je als speler alleen doorheen gaat, zijn is er ook een puzzelverhaal voor twee spelers. Hierin los je andere puzzels op dan in het hoofdverhaal.  

In Portal 2 moet je goed samenwerken, maar in tegenstelling tot Overcooked is dat een stuk minder chaotisch. Samen kun je je vastbijten in de vele verschillende puzzels.

#4 Jackbox games

 • Aantal spelers: verschilt per spel
 • Platforms: Nintendo Switch, PC, Playstation, Xbox
 • Competitief

Jackbox biedt verschillende spellen en spelpakketten aan en daar komen elk jaar nieuwe bij. Het unieke aan Jackbox is dat één iemand de host van het spel is, en andere spelers via hun telefoon, tablet of computer kunnen meespelen. Het zijn allerlei verschillende spellen waarin je moet tekenen, raden, puzzelen en meer. Veel van de spellen kunnen in grotere groepen van maximaal 8 of 10 personen worden gespeeld.

Doordat maar één iemand het spel hoeft te hosten is dit spel ook zeer geschikt om via videobellen te spelen.

Klein nadeel: de spellen zijn in het Engels. Omdat er veel met tekst wordt gewerkt kan dit voor sommige mensen wat lastiger zijn.

#5 It takes two

 • Aantal spelers: 2
 • Platforms: Nintendo Switch, PC, Playstation, Xbox
 • Coöperatief

Last but zeker not least: it takes two. Een veel bejubeld en bekroond avontuur voor twee spelers. Je speelt als een koppel dat wilt gaan scheiden, maar dan veranderen ze in kleine speelgoedpoppen van hun kind en moeten ze gezamenlijk allerlei levels doorstaan. Samenwerken is hierbij het sleutelwoord. Het verhaal en de vormgeving van het spel zijn prachtig en uniek. Ook speelt het spel gemakkelijk, gaandeweg worden de knoppen uitgelegd. Daar waar Portal een puzzelspel is, is dit een platformer. Je moet dus klimmen en springen, maar ook hierbij puzzelen om de levels op de juiste manier te doorlopen. Een prachtig spel om in de kerstvakantie samen met iemand te spelen.

Extra pluspunt: als één iemand het spel koopt, kan de tweede speler via een gratis spel meespelen. Je hoeft het dus niet allebei te kopen.

Wil je liever VR-gamen? Check dan onze tips in dit blog!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.