browsers

#DrTechGirl: Wat te doen als je nog Internet Explorer gebruikt?

Het was groot nieuws vorige week: Microsoft stopt met Internet Explorer. Het interneticoon is straks niet meer. Breekt bij jou het zweet uit? Geen zorgen! Dr. TechGirl geeft advies. Dit kun je doen nu de stekker uit Internet Explorer wordt getrokken.

Dr. TechGirl weet dat inmiddels veel mensen allang niet meer naar Internet Explorer gaan, want Microsoft heeft er zelf voor gezorgd dat veel Windows-gebruikers niet eens meer naar Explorer kunnen gaan. Edge is de opvolger en dat is nu dan ook de standaard browser binnen Windows. Echter zijn er zijn nog steeds websites die het beste werken binnen Internet Explorer. 

RIP Internet Explorer

Je zou er voor kunnen kiezen om Explorer te blijven gebruiken, maar Dr. TechGirl raadt dat af. De applicatie wordt niet meer ondersteund, wat betekent dat er geen updates meer voor uitkomen. Nu is het niet erg dat er geen nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd, maar dat de beveiligingsupdates stoppen is uiteraard wel een probleem. Je kunt dus eigenwijs denken: ‘Oh, bij mij doet hij het nog, ik blijf het gewoon gebruiken nu het nog kan’, maar dat is dus niet zonder gevaar.

Wat je wel kunt doen is Edge gebruiken. Heb je een Windows-computer, dan staat dat als het goed is al op je systeem geïnstalleerd. Zo niet, dan kun je hem hier alsnog downloaden. Het voordeel van Edge ten opzichte van Explorer is dat het is gebouwd op Chromium, bekend van Google’s Chrome-browser. Nu we het toch over Chrome hebben, je zou ook die browser op je pc of laptop kunnen installeren. Het is een snelle browser waarbij je bovendien veel kunt doen in de cloud. Hierdoor vraagt hij weinig opslag van je systeem.

Microsoft Edge

Maar hoe zit het nou met websites die zo perfect werkten op Explorer? Die kun je nog steeds goed benaderen door de Internet Explorer-modus van Edge. Die modus zorgt dat websites die geoptimaliseerd zijn voor Explorer ook goed te zien zijn. Vaak gaat dit automatisch, maar in sommige gevallen moet je de speciale modus handmatig inschakelen.

Mocht je Explorer nog voorbij zien komen op je systeem, dan is het slim om het te verwijderen. Check wel eerst of je nog bookmarks/favorieten hebt opgeslagen die je mogelijk wil bewaren. Succes met verhuizen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.