Lezen on demand: hoe werkt Kobo Plus?

Ben jij een fervent lezer en lees je graag op je e-reader, tablet of telefoon? Dan is het Kobo Plus-abonnement waarschijnlijk iets voor jou. Met Kobo Plus kun je onbeperkt lezen voor slechts een tientje per maand. En ben je meer van de luisterboeken, dan krijg je voor drie euro extra toegang tot héél veel luisterboeken. Hoe het werkt? Dat leggen we je uit!

Wat is Kobo Plus?

Kobo Plus is een abonnementsdienst voor digitale boeken, ook wel e-books genoemd. Het abonnement is gemakkelijk online af te sluiten en laad je vervolgens op je Kobo e-reader, of in de gratis Kobo-app op je tablet of telefoon. Vanaf dat moment kun je kiezen uit meer dan 250.000 e-books, waar en wanneer je maar wilt! De boeken worden niet echt van jou: zolang je abonnement loopt (en de titels beschikbaar zijn in Kobo Plus), staan de boeken op je e-reader. Zeg je je abonnement op, dan zijn de boeken niet meer beschikbaar. Je kunt het abonnement dus een beetje vergelijken met Netflix: onbeperkt titels binnen het abonnement lezen, zolang je lid bent.

Je kunt Kobo Plus afsluiten via Kobo.com of via bol.com voor €9,99 per maand. Extra fijn: de eerste 30 dagen zijn gratis.

Kobo Plus Lezen

Zoals gezegd vallen binnen Kobo Plus Lezen meer dan 250.000 e-books in allerlei genres, van fictie tot non-fictie en van thrillers tot feelgood. Naast Nederlandstalige en Engelstalige e-books prijken er boeken in meer dan 10 verschillende talen in de Kobo Plus-collectie. Welke boeken er in het abonnement beschikbaar zijn, wordt bepaald door de uitgever. Dat betekent dat sommige boeken direct na publicatie beschikbaar zijn, sommige na enkele weken of maanden en sommige nooit. Een voordeel is wel: omdat je je betaalgegevens al aan je Kobo-account hebt gekoppeld voor je abonnement, is een boek dat buiten het abonnement valt zo aangeschaft.

MobileMobile

Een boek op je e-reader laden gaat heel simpel: je gaat naar Kobo.com of opent de bibliotheek op je Kobo e-reader, zoekt het boek dat je wilt lezen en ziet meteen of het boek beschikbaar is in Kobo Plus. Kies voor ‘Lezen met Kobo Plus’, synchroniseer je e-reader en voilà: je kunt meteen beginnen met lezen!

Nog een leuk pluspunt van Kobo Plus: binnen het abonnement zijn er diverse Kobo Originals en Kobo Exclusives beschikbaar. Dit zijn boeken die enkel voor Kobo-gebruikers te lezen zijn. Geschreven door bekende en minder bekende auteurs.

Kobo Plus Luisteren

Er is niets zo in opkomst als luisterboeken. Waarschijnlijk ken je Storytel wel: een van de grootste aanbieders van luisterboeken. Abonnementje afsluiten, boek opzoeken, oortjes in en gaan. Maar stiekem is het met Kobo Plus helemaal niet nodig om nog een apart abonnement af te sluiten. Want voor slechts 3 euro extra per maand breid je je Kobo Plus Lezen-abonnement uit met Kobo Plus Luisteren! Meer dan 20.000 internationale audioboeken, gewoon te beluisteren via de Kobo app.

En wil je nou weten welke Kobo e-reader je het beste kunt aanschaffen? In deze review leggen we er drie naast elkaar.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.