Kobo met kleurenscherm - Libra Colour

Yes: Kobo met kleurenscherm! Say hello to Libra Colour en Clara Colour

Kobo e-readers: TechGirl is er dol op. Ze zijn er in allerlei formaten, gaan echt lang mee en het aanbod boeken is magnificent. Uiteraard ben ik super enthousiast met de komst van niet één, maar twee nieuwe e-readers van Kobo met kleurenscherm. In dit artikel zie je wat je van de Kobo Libra Colour en Clara Colour mag verwachten.

In het kort: Kobo laat boekenliefhebbers kennismaken met zijn allereerste E-ink e-readers in kleur. Niet alleen blijft het scherm beter leesbaar in zonrijke omgevingen, het echt grote voordeel van E-ink is toch wel dat de batterijduur een stuk beter is dan van standaard tablets bijvoorbeeld. E-ink gebruikt namelijk alleen stroom om het scherm te verversen, bijvoorbeeld als je een bladzijde omslaat., terwijl een tablet dit continue blijft doen. Dat de techniek nu in een Kobo met kleurenscherm is geïntegreerd, mag serieus wel als mooie stap voorwaarts worden gezien.

De verschillen op een rij

Libra ColourClara Colour
Grootte7 inch6 inch
Soort schermE-ink Kaleido 3-kleuren displayE-ink Kaleido 3-kleuren display
Schrijven op het scherm?Boekannotaties en journalling mogelijk. Ook losse notities te maken.Boekannotaties en journalling mogelijk
Geschikt voor stylusJa, bijvoorbeeld de Kobo Stylus 2Nee
Interne opslag32GB
(ongeveer 24.000 eBooks of 150 audioboeken)
16GB
(ongeveer 12.000 eBooks of 75 audioboeken)
Externe opslagDropbox & Google Drive ondersteuningNee
WiFiJaJa
BluetoothJaNee
Blauw lichtfilterComfortLight PRO, frontlight technologie en darkmodeComfortLight PRO, frontlight technologie en darkmode
WaterdichtIPX8 classificatie, tot 1 uur in maximaal 2 meter zoetwaterIPX8 classificatie, tot 1 uur in maximaal 2 meter zoetwater

Kobo Libra Colour de uitgebreidere van de twee

Overduidelijk is dat de Libra Colour de meest uitbreide variant is van de twee. Deze Kobo met kleurenscherm kan bijvoorbeeld gebruikt worden in combinatie met de Kobo Stylus 2 ( apart verkrijgbaar), zodat notities maken een stuk makkelijker is. Bij de Kobo Clara Colour kun je ook met kleur op het scherm werken, maar dan alleen met je vinger, om je favoriete passages met één vingeraanraking te arceren.

Kobo met kleurenscherm: prijs en beschikbaarheid

De Kobo Libra Colour is te koop voor € 229,99 en de Kobo Clara Colour voor € 159,99 bijvoorbeeld bij Bol.com en www.kobo.com/ereaders zelf.

Kobo Libra Colour accessoires

  • De Kobo Stylus 2 is momenteel verkrijgbaar voor € 69,99.
  • De zwarte of beige Notebook SleepCover ‘wekt’ je e-reader bij het openen van de cover, en kost €39,99.
  • De extra SleepCovers voor Libra Colour hebben een ingebouwde standaard om ‘handsfree’ te kunnen lezen. Verkrijgbaar in de kleuren: zwart, dusk blue en butter yellow voor de prijs van €39,99.

Kobo Clara Colour accessoires

Ook voor de Clara Colour kun je een cover kopen in de kleuren, blauw, groen, rood, roze, transparant en zwart. Prijzen beginnen vanaf €19,99.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.