Je hele huis geCOVRd in WiFi

‘WiFi tot in alle hoekjes en gaten’. Met een groot huis waarin veel mensen wonen, lijkt me dat geweldig. Vooral omdat ik zoonlief dan af en toe naar zijn zolderkamer kan sturen om daar te gaan gamen met z’n vrienden, en ik gewoon in de woonkamer kan blijven werken. Of in bed een Netflixje pakken. We mochten van Coolblue de nieuwste mulitiroom WiFi: D-Link COVR-2202 testen. Of het werkt? Check mijn ervaring.

COVR

COVR 2202 is een multi-room systeem. Met een multiroom wifi systeem zet je een draadloos netwerk op met dekking in je hele huis. Je maakt met verschillende router stations één groot WiFi-netwerk. Die stations zet je bijvoorbeeld op verschillende verdiepingen om te garanderen dat je op elke etage goede dekking hebt. Ze zijn draadloos met elkaar verbonden. En wanneer jij van boven naar beneden rent, schakelt jouw smartphone naar het station dat op dat moment het sterkste WiFi signaal biedt. Klinkt handig toch?!

De D-Link COVR 2202 set bestaat uit twee stations. Beide stations kan je ergens in huis plaatsen. Ik heb het eerste station direct met de modem verbonden en het tweede station op zolder geplaatst. Dan verbinden de stations met elkaar en je WiFi zone is uitgebreid.

Het installeren was echt zo makkelijk als hierboven beschreven. De app van D-link loodst je snel door alle stappen heen. Het meest spannende vond ik de aansluiting boven en dan wachten tot het witte COVR lichtje gaat branden als teken dat je WiFi-netwerk gereed is. Dat was een kwestie van een paar minuten. Maar het gebeurde echt. En dus hebben we nu uitstekende (!) WiFi op zolder en ook de tussenverdieping heeft volledig WiFi-bereik.

Je kunt je eerste station ook op een andere plek dan bij je modem plaatsen. Dan moet je je eerste station eerst even verbinden met je huidige WiFi. Een stapje extra, maar binnen tien minuten heb je dit systeem draaiend. Dan kan je dus beide stations gebruiken om in een nog groter huis een WiFi-netwerk te maken.

Naadloze overgang tussen WiFi spots

De belofte van D-Link is een naadloos WiFi netwerk. En dat klopt. Als ik met de iPad van beneden naar boven loop, verlies ik nooit het signaal. De iPad hapert niet en ik kan al traplopend Netflix blijven kijken. Waar ik natuurlijk wel benieuwd naar was, is of het installeren ook effect zou hebben op het WiFi netwerk an sich. De WiFi bleef lekker stabiel, en gelukkig we kunnen nu wel in elke kamer lekker werken.

Je WiFi uitbreiden kan op verschillende manieren. TechGirl Anke schreef daar al over. Je kan gebruik maken van een repeater, een mesh systeem of Powerline WiFi.

Problemen bij veel gebruikers?

Herken je dat? Dat je op een feestje bent en dat opeens de WiFi zoveel trager is dan normaal. Op zich logisch te verklaren, want veel routers kunnen maar met een WiFi device tegelijkertijd praten. Dat betekent niet dat jij dan helemaal afgesloten bent van WiFi en de ander lekker zijn muziek streamt, nee. De router communiceert in dat soort gevallen razendsnel van het een naar het andere devices. Ongemerkt, totdat hij tegen zijn capaciteit aanloopt. Dat is het moment waarop de WiFi een stuk trager lijkt.

Gelukkig bestaat er tegenwoordig MU-MIMO: oftwel, Multi-User Multiple Input Multiple Output. Daarmee hoeven devices niet ’te wachten’ op hun WiFi, maar kunnen ze allemaal tegelijkertijd met de router communiceren. Super handig, je verbinding vertraagt daardoor niet. De COVR 2202 maakt tevens gebruik van deze techniek. Fijn!

Stylish verantwoord

De COVR stations zijn echt mooi vormgegeven. Helder wit met een koperkleurig randje. Bij ons interieur past ‘ie goed. Dus als één van de stations in de kamer had moeten staan, dan was dat prima geweest. Nu heeft het tweede station een plekje op zolder. En staat ‘ie daar lekker te shinen in een zolderkast. Ook goed.

Conclusie: +++
+ makkelijk te installeren
+ WiFi-bereik is veel groter geworden
+ ziet er mooi uit

Je kunt de D-Link COVR-2202 Multiroom WiFi vanaf nu aanschaffen bij Coolblue.

 Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.