Getest: D-Link Pan & Tilt beveiligingscamera

Getest: D-Link Pan & Tilt beveiligingscamera

We hebben weer een leuke gadget kunnen testen: de D-Link Pan & Tilt beveiligingscamera. D-Link is ‘die van de routers’, maar ze hebben ook beveiligingscamera’s. Waaronder de Full HD Pan & Tilt Wi-Fi Camera DCS-8526LH. Een hele mond vol, maar wat kan deze camera? Je leest ’t in dit artikel!

In het kort…

  • Real-time live beelden
  • Full HD 1080p met 30 fps
  • Gemotoriseerde 340° pan- en 110° tiltfunctie
  • Bewegings- en geluidsdetectie
  • Nachtzicht
  • Op AI gebaseerde persoonsdetectie
  • Ingebouwde microfoon en luidspreker
  • MicroSD kaartsleuf
  • Werkt met Amazon Alexa en Google Assistant
  • Automatische schema’s
Getest: D-Link Pan & Tilt beveiligingscamera

Er zijn tegenwoordig veel, heel veel, beveiligingscamera’s op de markt. De keuze is enorm en wij begrijpen het als je door de bomen het bos niet meer ziet. Zo nu en dan kunnen wij voor TechGirl een beveiligingscamera testen om jou te voorzien van de ins & outs. Zo ook nu met de D-Link Full HD Pan & Tilt Wi-Fi Camera DCS-8526LH. Deze camera is voorzien van een automatische pan- en tiltfunctie én kan een bewegend object volgen. Ideaal om je huis te beveiligen tegen ongewenste bezoekers, maar ook fijn om je huisdier en kind in de gaten te houden.

Installatie

Het aansluiten gaat gemakkelijk: plug & play in combinatie met de mydlink app (iOS / Android). In de app kun je de camera bedienen (dus de pan- en tiltfunctie), de camera op ‘privacymodus’ zetten (dan staat ‘ie uit) en geef je de camera een naam. Met de Google Home app koppel je de camera aan je slimme huis. In ons geval stelden we in dat Google Home ons over de Google Assistant speakers moet melden wanneer er beweging is gedetecteerd. Dat lukt; zodra er een persoon in beeld is, gaat er een melding af. Zowel in onze apps, als via de speakers in ons huis. Nu zullen wij dit niet zo snel gebruiken in huis, maar ik kan me voorstellen dat, wanneer je bijvoorbeeld een winkel hebt en je bent eventjes naar achteren, het handig is om op deze manier te signaleren (horen) of er een persoon in je winkel staat of niet.

In de test

Voor deze test heb ik de camera op een plankje bij ons in de woonkamer gezet. Iets hoger dan ooghoogte, zodat een goed overzicht mogelijk is. Vanaf die plek is bij ons de gehele woonkamer (L-vorm) te zien. Omdat de camera voorzien is van een 340° pan- en 110° tiltfunctie, lukt ’t de camera goed om bijna de gehele ruimte van boven tot onder en van links naar rechts in beeld te brengen. Alleen volledig naar onderen pakt hij niet.

Ons kindje is een echte dreumes en hij wil dan ook graag kattenkwaad uithalen. Natuurlijk laten we ‘m niet alleen in de ruimte, maar voor deze test heb ik met de app aan op de gang gestaan om te kijken wat ‘ie zou doen (en vooral hoe de D-Link camera zou reageren). De camera is voorzien van AI, slimme technologie om mensen te volgen. Dat heet bij hen ‘persoonsdetectiemodus’. En dat lukt, want hij pikt al gauw op waar onze zoon zich bevindt en hij volgt ‘m goed binnen de pan & tilt mogelijkheden (dus tot hoever ‘ie kan filmen). Wel gaat dit soms wat ‘stoterig’, maar voor een camera voor thuisbeveiliging is dit kwalitatief goed genoeg.

Voordeel van deze persoonsdetectiemodus is, zoals ze zelf zeggen, dat je geen ‘valse’ meldingen krijgt bij veranderend lichtinval (bijv bij binnenkomend zonlicht of bij lampen die aan en uit gaan). Ik heb ’t getest met de lampen en daarmee kreeg ik inderdaad geen melding. Je kunt deze persoonsdetectie (en het volgen van een persoon) uitzetten; in dat geval blijft je camera op de manier staan zoals je ‘m hebt ingesteld en filmt hij het gebied wat dan in beeld is.

De night vision is tot 5 meter scherp. Zo ver heb ik niet kunnen testen, maar wel tot een meter of 3. En inderdaad; het beeld blijft scherp en de kenmerken en details van bijv. items die op tafel lagen blijven zichtbaar.

Kortom: de kwaliteit van de camera is zowel overdag als ’s nachts goed. De persoonsdetectie werkt uitstekend en ook de installatie en de koppeling met Google Home is zo gemaakt. Waar nog wel ruimte is voor verbetering, is in de app. De app heeft echt veel mogelijkheden, maar reageert soms niet helemaal vlot genoeg. Nu ben ik echt van ‘snel snel’, dus is iets al gauw wat traag in mijn ogen, maar deze app werkte op zowel Android als iOS niet vlot genoeg. Soms moest ik meerdere keren klikken om iets te openen of bleef hij laden.

Kenmerken

Je kunt de pan & tilt van de camera, naast automatische persoonsdetectie (en volgen), ook handmatig bedienen via de app. In het overzicht zie je wat de camera ziet en vervolgens kun je aangeven welk deel je wilt zien en hoe je de camera wilt richten. Handig voor als je zelf even rond wilt kijken. Of je klikt op de ‘panorama view’ optie, waarbij je camera zelf even goed van links naar rechts kijkt.

Met de ingebouwde microfoon en luidspreker kun je communiceren via de app en de camera. Handig voor kort contact.

Ook heeft de camera een optie voor een externe SD-kaart voor opslag van beeld. De camera neemt niet 24/7 op; wel neemt ‘ie op bij beweging. Wil je dat opslaan op een lokale SD-kaart, gebruik dan die mogelijkheid. Een andere optie is opslaan in de cloud (via de app).

Conclusie

Ben je op zoek naar een prettige beveiligingscamera voor particulier gebruik? Dus voor je woning of je thuiskantoor? Dan is de D-Link Full HD Pan & Tilt Wi-Fi Camera DCS-8526LH misschien wel wat voor jou. Deze D-Link beveiligingscamera kost €103,-. De kwaliteit van de camera is top, maar de app laat nog wat ruimte over voor verbetering.

Wil je meer lezen over beveiligingscamera’s? Check dan ons beveiligingscamera dossier.

Getest: D-Link Pan & Tilt beveiligingscamera
Pluspunten
Kwalitatief goed beeld, ook in het donker (scherpe night vision)
Goede persoonsdetectie
Geen (of minder, in ieder geval) meldingen bij veranderen van lichtinval
Pan & Tilt functie is top: bijna gehele ruimte in beeld te krijgen
Minder positief
App mag wat vlotter reageren
7.8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.