WiFi

Slechte WiFi in de tuin? Deze gadgets helpen je!

Je hebt vast ook zo iemand in je omgeving, die van WiFi punt naar WiFi punt leeft. Bij mij is het mijn broertje: altijd en overal vraagt hij (netjes) om de WiFi code. Tja, wie een Sim Only abonnement gekozen heeft, met een kleine internetbundel, is soms aan WiFi van anderen overgeleverd. En dan mag je hopen dat die gezellige BBQ niet verpest wordt door slechte WiFi in de tuin bijvoorbeeld!

Slechte WiFi in de tuin… de hel!

Natuurlijk schreef ik dit artikel niet als ik geen goede tips met je delen kon. Heb jij er (als eigenaar van slechte WiFi signalen) bijvoorbeeld al eens aan gedacht om wat aan je netwerk te doen? I know, I know… Ik zou ook niet meteen staan te springen als iemand dat tegen me zegt. Tenminste, als ik niet al een paar keer goed geoefend had met wat routers, repeaters en mesh systemen. I know, I know (again)… #Nerdalert! Maar serieus… het is minder ingewikkeld dan je denkt.

Even op een rijtje:

  • Een repeater is geschikt voor een afstand tot ongeveer 10 meter. Heel veel verder kom je er niet mee (zeker niet als je door een buitenmuur moet zenden. Installatie hiervan is met een druk op de knop gepiept.
  • Een mesh systeem is ideaal voor als je op meerdere plekken in huis meer signaal moet hebben. Dit kan ook op zolder zijn bijvoorbeeld. Je krijgt hier over het algemeen goede WiFi van. (geschikt tot zo’n 20 meter) Kost wel iets meer doorzettingsvermogen om te installeren.
  • Powerline WiFi komt het meest ver, want het wordt via stroomkabels doorgegeven naar de adapters op de ‘eindbestemming’. Dat kan de tuin zijn bijvoorbeeld. Of in de garage. De zolder… Etc. Ook dit is een vrij simpele gadget om te installeren, vind ik.

Wil je meer weten over deze WiFi gadgets? Check dan zeker mijn MetroNieuws artikel van gister even. Hierin heb ik exact uitgelegd wat de systemen doen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.