Paypal

HowTo: hoe maak je een Paypal-account aan?

Paypal is niet meer weg te denken uit de online shopwereld. Niet alleen maken webshops zoals eBay en AliExpress er veel gebruik van, ook op bijvoorbeeld Marktplaats is deze manier van betalen erg populair. Tijd dus om een Paypal-account aan te maken. In dit artikel lees je hoe je dat doet, in slechts vijf simpele stappen.

Paypals populariteit is ook wel begrijpelijk, want door bij hen een rekening aan te maken, hoef je niet meer telkens opnieuw je betaalgegevens in te vullen. Ook hoef je alleen maar het e-mailadres van de ontvanger te weten of de Paypal-optie te gebruiken tijdens het afrekenen. Daarnaast heb je nog eens aankoopbescherming. Win-win-win! Goed, tijd om niet langer te treuzelen: gaan met die banaan.

Stap 1: Ga naar de Paypal website

Ga naar de Paypal website en klik rechtsboven aan op de knop ‘Aanmelden’.

Stap 2: Type rekening kiezen

Er zijn twee soorten Paypal rekeningen. Beide varianten zijn gratis.

  • Privérekening = wanneer je online koopt of verkoopt als particulier
  • Zakelijke rekening = wanneer je online koopt of verkoopt onder een bedrijfsnaam

Kies een van deze twee en klik op ‘Doorgaan’.

Stap 3: Vul je gegevens in voor je Paypal-account

Vul je voornaam, achternaam, mailadres en een wachtwoord in en klik daarna wederom op ‘Doorgaan’.

Stap 4: Nog meer gegevens invullen

Er verschijnt opnieuw een pagina waar je gegevens in moet vullen. Deze keer gaat het om aanvullende gegevens, die wel ook allemaal nodig zijn. Na het invullen klik je op ‘Akkoord en rekening openen’.

MobileMobile

Let op: er is ook een optie om aanbiedingen of promoties van Paypal te ontvangen. Wil je dat niet, klik dit dan uit.

Stap 5: E-mailadres bevestigen

Vervolgens wordt er een mailtje naar je e-mailadres gestuurd. Open dit mailtje en klik op de bevestigingslink. Je wordt nu doorgestuurd naar Paypal om opnieuw je wachtwoord in te vullen, waarna je e-mailadres (en dus je Paypal account) bevestigd is.

Gefeliciteerd, nu heb je een Paypal account met een rekening! Om er vervolgens mee te betalen kan je je bankrekening of creditcard koppelen aan de rekening. Wil je dat niet? Dan kan je met iDeal geld op je rekening zetten, waardoor het een soort prepaid-rekening wordt. Gebruik bij webshops de PayPal-knop en betaal met alleen je e-mailadres en wachtwoord.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.