alibaba of aliexpress

Online shoppen: Alibaba of AliExpress?

Iedereen winkelt tegenwoordig wel eens online. Het is een stuk overzichtelijker en je hebt een groot aanbod aan producten. Ook vermijd je natuurlijk die super drukke winkels en lange rijen. Met de komst van Alibaba en Aliexpress is het aanbod in online shoppen nu nog groter. Ondertussen heb je de namen of websites vast wel voorbij zien komen, maar wat zijn dit voor bedrijven? En wat is eigenlijk het verschil tussen Alibaba en AliExpress?

Wat is Alibaba?

Alibaba.com is een onderneming uit China, waar het al jaren een van de grootse internetbedrijven is. De eigenaar Jack Ma richtte de website op om Chinese producenten in verbinding te brengen met buitenlandse kopers. Alibaba verkoopt zelf geen producten maar biedt via hun online platform bedrijven de kans hun producten te verkopen. Na Rusland en Brazilië is nu ook heel Europa toegevoegd zodat Europese bedrijven via Alibaba hun producten wereldwijd kunnen aanbieden. Alibaba heeft ook een eigen betaalsysteem genaamd: Alipay. Alipay handelt ongeveer de helft van alle online betalingen af binnen China. Een bedrijf met een omvang als Alibaba kan een serieuze concurrent gaan worden voor de bestaande betaalsystemen.

AliExpress en het verschil met Alibaba

Om te beginnen is Alibaba het moederbedrijf van AliExpress. Aliexpress is dus een dochteronderneming van Alibaba. AliExpress kan eigenlijk simpel gezegd vergeleken worden met het Amerikaanse Ebay. Het grote verschil tussen Alibaba en AliExpress is dat Alibaba meer gericht is op bedrijven en AliExpress meer op consumenten. Bij Alibaba moet je producten vaak in grote aantallen kopen maar bij AliExpress kan je als particulier losse producten kopen. AliExpress is flink aan populariteit aan het winnen en heeft Ebay bijna ingehaald. Mocht je een bedrijf hebben of willen starten kijk dan vooral op Alibaba; zo ben je een stuk voordeliger uit.

AliGroup en online shoppen in Nederland

Het platform van Alibaba is super handig voor bedrijven in Nederland die een grotere markt willen bereiken. Zo kunnen ze hun eigen producten ook in het buitenland verkopen. AliExpress daarentegen is een ideaal platform voor bijna alles wat je maar nodig hebt. Nieuw telefoonhoesje, nieuwe sieraden, make-up, nagellak, noem het maar op! Bestel het online en het wordt zo bij je thuis bezorgd. De prijzen op AliExpress zijn ook nog eens heel voordelig. Dus, mocht je online iets willen bestellen kijk dan vooral eens even op AliExpress.com of download de AliExpress app. Persoonlijk vind ik de app heel fijn en makkelijk met afrekenen. Je krijgt er vaak ook mooie aanbiedingen te zien.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.