bankrekening koppelen aan PayPal

Zo koppel je veilig je bankrekening aan PayPal

We beschreven eerder al hoe je een PayPal account aanmaakt.  Een van de dingen die je moet doen, is een betaalmethode koppelen. Dat kan een bankrekeningnummer zijn of een creditcard, of je kunt betalen vanuit een PayPal-tegoed. Het grote voordeel is natuurlijk dat Paypal een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel is en dat veel webshops er gebruik van maken. Hiermee is online betalen nog makkelijker geworden. Daarnaast is PayPal ook een hele veilige methode om te betalen.  Op naar een PayPal account dus. 

Tweestapsverificatie instellen

De eerste stap voor het veilig instellen van je Paypal account, is bij het aanmaken van je account kiezen voor tweestapsverificatie. Dit extra beveiligingsniveau zorgt voor een tweede controle tijdens het inloggen. Telkens wanneer je inlogt, wordt er een unieke, willekeurige 6-cijferige toegangscode naar je toegestuurd. Dit kan door middel van een sms’je, maar het makkelijkst is om een dienst zoals Google Authenticator of Microsoft Authenticator te gebruiken.

Zo koppel je veilig je bankrekening aan PayPal

Na het maken van je account met je naam en adresgegevens krijg je direct de mogelijkheid om aan de slag te gaan. Of je koppelt je bankrekening. Kies je voor die optie, dan vul je in het volgende scherm je bankrekening in. Je krijgt direct een bevestiging dat Paypal weet om welke bank het gaat, doordat de naam van je bank groot in beeld komt. 

Vergeet de e-mails niet

Je krijgt uiteraard een mail als je je account opent. Een mail om je e-mailadres te bevestigen en een mail als je je bankrekening gekoppeld hebt aan je PayPal account. Dat is veiligheidsmaatregel één.

Bevestig je bankrekening

PayPal maakt twee kleine bedragen naar je over (minder dan 50 cent). Veiligheidsmaatregel 2. Dit ontvang je niet direct, dus je moet altijd nog even je rekeningnummer op een later moment bevestigen. Vergeet dat niet!  Je zoekt de twee bedragen op je bankrekening en je voert deze in in je PayPal account. Log in en aan de rechterkant zie je ‘Banken en kaarten’ met een oranje uitroepteken. Hier moet je nog wat doen.  Klik op ‘bankrekening bevestigen’ en vul de stortingsbedragen in. Je hebt nu veilig je bankrekening gekoppeld aan PayPal. Shoppen maar!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.