Hoe beslis je voor welke cryptocurrency je kiest?

Bitcoin staat nu hoger dan ooit tevoren. Als je ooit 1 bitcoin hebt gekocht, dan is die nu geheid heel vaak over de kop gegaan. Nu in bitcoin stappen, dat kan natuurlijk, maar je betaalt dan wel de hoogste prijs ooit. Er zijn gelukkig ook nog veel andere cryptocurrency. Wij helpen je bij het kiezen uit al die cryptocurrency die er zijn!

Voor de duidelijkheid: misschien denk je nu dat het geen goed idee is om bitcoin te kopen omdat de munt nu meer waard is dan ooit. Tegelijkertijd weet je niet wat de toekomst brengt. Dat geldt voor alle cryptovaluta. Misschien betaal je nu zo’n 50.000 euro voor een bitcoin, maar voor hetzelfde geld (yep, dat was een woordgrap) is die bitcoin over een half jaar ineens 100.000 euro per stuk waard.

Een cryptocurrency kiezen

Tegelijkertijd hoeft het helemaal niet zo te lopen, want het kan ook zijn dat de bitcoin compleet inzakt en nog maar 5.000 euro per stuk waard is. De kans is niet groot, maar helemaal onmogelijk is het ook niet. Dus ja: hoe kies je nou een cryptocurrency die jou veel winst kan geven? Dat doe je door niet binnen vijf minuten iets te willen kopen. Je moet geduld hebben, maar ook veel tijd: doe zelf research naar cryptocurrency, kijk naar het verloop ervan en beslis op basis daarvan wat een goede munt is voor jou.

De ene munt is vrij steady, de andere fluctueert heel erg. Sommige mensen houden van dat risico, anderen willen het toch liever wat veiliger houden. Nogmaals: het is nooit helemaal te voorspellen hoe zo’n munt zich ontwikkelt, maar er zijn wel dingen waaruit je kunt opmaken of een munt betrouwbaar is qua bestaan. Check de informatie op de website van de valuta en doe onderzoek naar wie ‘m is gestart. Kijk ook wat de munt uniek maakt, want er moet toch een reden zijn geweest om een nieuwe munt te beginnen.

Wat zeggen anderen?

Ga vervolgens een laagje dieper en kijk wat voor mensen de valuta hebben. Wat wordt er gezegd op fora en social media, hoe zit het met het aanbod van de munt? Als dit allemaal goed klinkt en je denkt dat de munt bij je past, dan kun je tot aankoop overgaan. Leg niet meteen je hele erfenis in, maar gewoon een klein bedrag dat je kunt missen, zonder dat je niet kunt wassen wanneer je wasautomaat het zou begeven. Misschien gaat het dan minder snel als de cryptovaluta omhoog schiet, maar je verliest ook minder als de crypto naar beneden schiet.

Bovendien kun je er dan ook voor kiezen om in een keer in meerdere cryptomunten te investeren. Toch wel erg handig als je geen keuzes kunt maken. Je kunt tot slot ook kiezen voor een handige app om in bij te houden, zoals LiteBit. Hierin zie je precies welke crypto je hebt gekocht en hoe ze ervoor staan. Dat scheelt je zelf een hele zoektocht. Bovendien kun je ook meldingen instellen. Zo kun je snel beslissen of je van je crypto af wil of niet. En dat kan uiteindelijk natuurlijk altijd: net als dat je ze ook altijd weer opnieuw kunt kopen. Succes!

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met LiteBit.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.