crypto nieuws

4 goede bronnen om het crypto nieuws te volgen

Als je serieus geïnteresseerd bent in crypto, kan het geen kwaad het crypto nieuws goed in de gaten te houden. Komt er een nieuw valuta op de markt? Gaat een partij samenwerken met een tech gigant? Dat en andere zaken hebben invloed op de koers… En dat is precies waar jij gebruik van wilt maken!

Twitter

Het is niet per se crypto-afhankelijk, maar in het algemeen vind je het eerste nieuws toch vaak op Twitter. Het is niet alleen een social medium van discussie en grappige hersenspinsels: veel bekende media en journalisten zijn te vinden op Twitter en delen daar het heetste nieuws over cryptovaluta. Zo ben je het snelst op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, want een tweet is maar een x aantal tekens en een nieuwsartikel kost vaak meer moeite en tijd om te maken.

De reguliere media

Ben je nog niet heel diep into crypto en volg je het vanaf een afstand, dan zijn de reguliere media waarschijnlijk voldoende om enigszins op de hoogte te blijven van de ontwikkeling van bekende crypto, al is de hoofdmoot van de berichtgeving wel bitcoin-gerelateerd, omdat die currency nu eenmaal het meest bekend is. Toch is het zeker de moeite waard om als starter de reguliere media te volgen, want hierin wordt vaak voor leken uitgelegd hoe crypto werken en dat maakt je bekender in deze categorie.

Crypto-sites

Er is niet echt één groot nieuwsmedium over crypto, maar er zijn heel veel kleinere websites waarop je alles in de gaten kunt houden op het gebied van deze virtuele munten. Crypto.nl bijvoorbeeld. Hier lees je bijvoorbeeld wat de verwachting voor bepaalde valuta is, maar ook hoe bepaalde overheden over crypto denken of hoe bekende mensen (zoals recentelijk Apple-CEO Tim Cook) met deze betalingsvorm omgaan. 

Je inkoop-app

Het hangt er uiteindelijk vanaf wat je precies onder crypto nieuws verstaat: wil je namelijk gewoon weten wat de koers is van je crypto, dan kun je dit vaak zien in de app waarin je de andere crypto zaken regelt.

MobileMobile

De betere crypto inkoop-apps bieden een eigen sectie met meest opvallende trends. LiteBit is een goed voorbeeld daarvan: je kan er verschillende crypto kopen en verkopen en de app wordt voortdurend geüpdatet met de meest recente waarde van de munt. Daarnaast lees je er wekelijks over de nieuwste trends en geeft LiteBit antwoord op de meest gestelde vragen die er momenteel spelen in crypto-land.

Wie goed beslagen ten ijs komt, maakt de best gefundeerde aankoopbeslissingen. Het is handig om te weten hoe die koers tot stand komt (denk aan bitcoin die skyhigh gaat als Elon Musk weer eens iets tweet), maar uiteindelijk gaat het om die koers en die vind je terug in je cryptovaluta-app(s).

Zorg dat je geld investeert in crypto dat je kunt missen: zoals met elke koers, is ook de koers van crypto niet voorspelbaar en dat betekent dat je er geld mee kunt verliezen. Je kunt er ook veel geld mee verdienen, dus probeer ook op het juiste moment te verkopen. Dat is een beetje het ‘spel’ dat veel mensen zo leuk vinden aan crypto, naast uiteraard de kans om er flink rijk van te worden. 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met LiteBit.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.