Anke met smartphone met LiteBit app

Beleggen in crypto? Check deze 5 tips!

De cryptocurrency-markt is altijd in beweging. Of je dit artikel nu morgen of vandaag leest kan een wereld van verschil zijn. ABN Amro vindt cryptocurrency mede daardoor niet direct een heel geschikt betaalmiddel. Toch kunnen ze wel een geweldig middel zijn om in te beleggen: het kan enorm snel gaan met de koersen. Wil jij beleggen in crypto? Check dan deze 5 tips!

1. Kies je eigen pad

Niet iedereen is een enorme fan van cryptocurrency, maar tegelijkertijd investeren gigantische bedrijven zoals Tesla en Domino’s erin. Laat je dus niet teveel gek maken door anderen, maar kies je eigen pad. Bedenk welke cryptovaluta er bij jou passen, vorm zelf een mening over de invloed die deze crypto hebben op de samenleving en vooral: beslis zelf in hoeverre je erin mee wil gaan. 

2. Doe grondig onderzoek

Bedenken welke crypto’s er bij je passen is erg leuk om te doen, maar het vergt wel onderzoek. Je moet goed weten waarmee je precies in zee gaat en het aantal cryptomunten is tegenwoordig zo hoog, dat je ze onmogelijk allemaal kunt kennen. Leuk als je beste vriend volledig opgaat in Bitcoin, maar er zijn andere crypto die misschien beter bij je passen. Doe bovendien niet alleen onderzoek naar welke digitale valuta er bestaan: ook hoe het in zijn werk gaat om erin te handelen. 

3. Stel een maximum in

Beleggen in crypto is heel gaaf, maar je loopt wel kans op het gokkerssyndroom. Je kent het wel: je gaat naar een casino en je bent aan de winnende hand, maar gaat in plaats van te stoppen op je top juist steeds meer geld uitgeven in de hoop dat je het dan sneller nog meer maakt. Zo kan cryptocurrency ook in zijn werk gaan. Het is niet alleen belangrijk om voor jezelf te bepalen hoeveel je erin wil stoppen, maar ook hoeveel je eruit wil halen. Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf na te gaan wanneer je stopt.

4. Kies voor meerdere crypto

Het is misschien wat overzichtelijker om één cryptomunt te hebben: het is interessanter en leuker om er meer te hebben. Dat scheelt weer als de één het ineens een stuk minder goed en de andere niet, dan heb je namelijk alsnog plezier aan de ander. Spreiding is altijd verstandig, want dan wed je niet alles op één paard. Overweeg bijvoorbeeld een beetje Cardano en een beetje Dogecoin, in plaats van alleen maar Cardano.

5. Kies een app die je prettig vindt werken

Je hoeft het hele cryptoverhaal niet alleen uit te vogelen, want er zijn allerlei apps die je daarbij kunnen helpen. Zo is er bijvoorbeeld LiteBit, dat je helpt crypto te kopen, verkopen en beheren. Deze app is zelfs Beste Crypto Broker geworden in 2019 en 2020, waardoor hij veel aanhangers heeft. Je vindt er meer dan veertig coins, waardoor je veel keuze hebt, maar toch ook weer niet verdrinkt in de grote hoeveelheid crypto die in een keer op je afkomt. Ga niet meteen los in zo’n app: investeer eerst een heel klein beetje om te kijken of je wel blij bent met de werking van de app. 

MobileMobile

Succes met jouw crypto-avontuur!

Dit artikel is tot stand gekomen samen met LiteBit.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.